חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לימודי קלינאות תקשורת בירושלים

מעל ל- 90% מהגולשים ציינו שהתוכן עזר להם לקבל החלטה מושכלת לבחירת המסלול המתאים להם לתואר ראשון בקלינאות תקשורת.

לימודי תואר ראשון בקלינאות תקשורת בירושלים

לימודי קלינאי תקשורת – המסלול המתאים לאנשים עם תשוקה לסייע לילדים ולמבוגרים להתגבר על הפרעות תקשורת שונות ולעזור להם לפתח צורות תקשורת חלופיות שיקנו להם איכות חיים מיטבית.

מהי קלינאות תקשורת?

קלינאות תקשורת עוסקת באבחון, הערכה וטיפול בילדים ובמבוגרים עם הפרעות תקשורת המתבטאות בקשיי דיבור, שפה או בליעה. קלינאי תקשורת עוזרים לאנשים לפתח מיומנויות הקשורות להבנה, להפקת צלילים ולדיבור ברור ושוטף. הם מטפלים בילדים עם בעיות התפתחותיות המתבטאות בהפרעות תקשורת ובמבוגרים שעברו פגיעה מוחית או אירוע מוחי שפגע ביכולת הדיבור או בכושר הבליעה שלהם.

נשמע לכם מקצוע מעניין? בהמשך המאמר תוכלו למצוא מידע מפורט יותר על ההפרעות המאובחנות ומטופלות על ידי קלינאי תקשורת.

מידע על אתר קלינאי

בוגרים מספרים

"תודות ליועצים של 'קלינאי' הצלחתי להשתלב בלימודי תואר ראשון בקלינאות תקשורת במסלול שהכי מתאים לי "​

מה לומדים בלימודי קלינאות תקשורת בירושלים?

לימודי קלינאות תקשורת זמינים היום בירושלים ברמות של תואר ראשון ושני. למרות שבמקרים רבים התואר השני הוא דרישת המינימום הסטנדרטית לעיסוק כקלינאי תקשורת, המסלול לתואר הראשון בתחום, מספק לסטודנטים את הקורסים הבסיסיים הדרושים כדי לעסוק בקלינאות תקשורת.

למרות שכול מוסד אקדמי מציע תוכנית לימודים משלו, רוב תוכניות הלימוד בקלינאות תקשורת בחירושלים חולקות נושאי ליבה משותפים.

תוכנית לימודים לתואר שני בקלינאות תקשורת בירושלים

רוצים להמשיך ולהתמחות בקלינאות תקשורת?  השגת תואר שני בלימודי קלינאות תקשורת לבעלי תואר ראשון, יכולה להיות הבחירה הנכונה עבורכם.

למה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת לתואר שני?

תוכניות לימוד ברמת תואר שני משלבות קורסים אקדמאים עם התנסויות בפרקטיקום קליני ובפעילויות מחקר. במהלך הלימודים תהיו מעורבים בחקר ההתפתחות התקינה של תהליכי התקשורת לאורך החיים.

לימודי תואר שני מציעים תוכנית לימודים מקיפה שנועדה להפוך אתכם לאנשי מקצוע מומחים בקלינאות תקשורת.

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

באיזה מוסד אקדמי אפשר ללמוד קלינאות תקשורת בירושלים?

אם אתם גרים באזור ירושלים או בעיר עצמה, ורוצים מידע על קורס קלינאות תקשורת ואיפה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת, בוודאי תשמחו לדעת שיש מוסדות אקדמיים בירושלים המציעים לימודים במסלול זה, כמו המכללה החרדית בירושלים והמכללה האקדמית הדסה בירושלים.

לימודי קלינאות תקשורת במכללה החרדית בירושלים

המכללה החרדית בירושלים, בשיתוף פעולה עם מכללת הדסה, מציעה לימודי קלינאות תקשורת לחרדים בירושלים. מסלול זה מכשיר את הלומדים לאבחן ולטפל במגוון לקויות שפה, שמיעה ודיבור. המכללה, שהוקמה בשנת 2001, מציעה לימודים לתואר ראשון ותואר שני למגזר החרדי. הלימודים מתקיימים בהפרדה מגדרית מלאה כדי להתאים לאורח החיים הדתי של הסטודנטים והסטודנטיות.

תואר ראשון בקלינאות תקשורת הוא מסלול לימודי המותאם במיוחד לנשים מהמגזר החרדי. התואר מצייד את הסטודנטיות בכלים מחקריים ובמגוון מיומנויות טיפול פרקטיות שיאפשרו להן לסייע לילדים ולמבוגרים המתמודדים עם לקויות תקשורת שונות. הלימודים כוללים שיעורים עיוניים ותרגול מעשי של שיטות טיפול שונות. הסטודנטיות גם לוקחות חלק בהתנסות קלינית המתקיימת מחוץ לשעות הלימודים באחת המסגרות הטיפוליות הפועלות בשיתוף פעולה עם המכללה.

תוכנית הלימודים עוסקת במגוון נושאים, כמו: קשיי דיבור בקרב ילדים, ייעוץ להתפתחות תקינה, הפרעות במערכת הבליעה, מערכי אבחון להפרעות תקשורת, טיפול בלקויי שמיעה, לקויות למידה בילדים, סיוע במוסדות החינוך, מסגרות רווחה וטיפול בישראל, אחריותם של קלינאי התקשורת.

תנאי קבלה והיקף הלימודים

הלימודים לתואר ראשון בקלינאות תקשורת במכללה החרדית בירושלים כוללים 7 סמסטרים המתפרשים על פני 3.5 שנים. השיעורים מתקיימים 5 ימים בשבוע

תנאי קבלה ללימודי תקשורת במכללה החרדית דורשים:

  • בגרות מלאה עם ממוצע ציונים של 90 ומעלה ובגרות שכוללת גם ציונים במתמטיקה ברמת 3 יחידות לפחות ובאנגלית ברמה של 4 יחידות לפחות.
  • ציון פסיכומטרי של מעל 650 או ציון גבוה במבחן אמי״ר. באשר ללימודי קלינאות תקשורת ללא פסיכומטרי – גם בוגרות מכינה קדם אקדמית יכולות להתקבל ללימודי קלינאות תקשורת בירושלים.

כל מי שעומדת בדרישות הסף תוזמן לראיון קבלה שיקבע את מידת ההתאמה שלה ללימודי קלינאות תקשורת בירושלים.

תואר ׳BA בהפרעות תקשורת׳ מטעם מכללת הדסה והמכללה החרדית ירושלים, יוענק לבוגרות שעמדו בכול החובות, השלימו את לימודי האנגלית במכללה וסיימו את תקופת ההתנסות הקלינית.

תואר שני בקלינאות תקשורת

לימודי קלינאות תקשורת בירושלים, במכללה האקדמית הדסה

לימודי קלינאות תקשורת במכללה האקדמית הדסה, מתקיימים במסלול הנקרא ׳החוג להפרעות בתקשורת׳. החוג הוקם בעקבות הביקוש ההולך וגובר לאנשי מקצוע מיומנים שיוכלו לאבחן ולטפל בילדים ובמבוגרים עם הפרעות תקשורת.

תוכנית הלימודים לתואר ראשון בהפרעות תקשורת מעניקה לסטודנטים ידע אקדמי ומיומנויות אבחון, טיפול ושיקום. כישורים אלה מאפשרים לבוגרים להשתלב בעולם התעסוקה, הן בתחום הקליני והן בתחום המחקרי.

תוכנית הלימודים של החוג להפרעות בתקשורת כוללת התנסות קלינית ושיעורים עיוניים המתמקדים בכמה נושאים מרכזיים, כמו: איתור ומניעה של ליקויי שפה, שמיעה, דיבור, בליעה ולמידה בקרב ילדים ומבוגרים.

במהלך הלימודים רוכשים הסטודנטים ידע בסוגיות הקשורות:

  • לחקר השמיעה (אודיולוגיה)
  • להפרעות תקשורת הקשורות לדיבור, לשפה ולבליעה
  • לנושאים הקשורים למדעי הבריאות, למדעי החיים ולמדעי החברה וההתנהגות

הסטודנטים עוברים הכשרה קלינית המתקיימת במעבדות חדישות המאובזרות במיטב הציוד המתקדם ביותר.

ההתנסות הקלינית מתחילה כבר בשנת הלימודים הראשונה ונמשכת לאורך כל שנות הלימוד לתואר הראשון. ההתנסות מתקיימת בקליניקות שונות, כמו קליניקה המתמחה בשפה ובדיבור, מכון שמיעה ומכון אדלר לאפזיה (פגיעה בשפה ובדיבור של מבוגרים שעברו פגיעה מוחית).

תנאי קבלה והיקף לימודים

הלימודים לתואר ראשון בהפרעות תקשורת במכללה האקדמית הדסה כוללים 7 סמסטרים המתפרשים על פני 3.5 שנים.

תנאי הקבלה לתואר ראשון בקלינאות תקשורת במכללת הדסה דורשים:

  • ציון מתאם של 650 ומעלה
  • תעודת בגרות מלאה עם ציון עובר באנגלית ברמת 4 יחידות ומעלה או תעודת סיום מכינה, וציון 100 לפחות באנגלית בבחינה הפסיכומטרית
  • מועמדים ששפת האם שלהם אינה עברית, יידרשו להציג ציון 120 ומעלה במבחן יע״ל
  • המועמדים עוברים ועדת קבלה

מה באשר למלגות ללימודי קלינאות תקשורת?

סטודנטים בשנה הראשונה עם ציון מתאם של 720 ומעלה, זכאים לקבל מלגת הצטיינות. מלגות ללימודי קלינאות תקשורת במכללה האקדמית הדסה ניתנות גם כסיוע לסטודנטים זכאים או לסטודנטים המעורבים בפרויקטים שונים.

המכללה מציעה מסלולי קבלה מיוחדים למועמדים ללימודי קלינאות תקשורת מעל גיל 30, או לאנשי מקצוע אחרים המבקשים לעשות הסבה לקלינאות תקשורת.

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

אפשרויות תעסוקה ושכר

באשר לאפשרויות תעסוקה לבוגרי קלינאות תקשורת – צפי התעסוקה לקלינאי תקשורת משנת 2021 עד לשנת 2031 הוא 21%. ובאשר לשכר קלינאי תקשורת, טווח השכר נע בין 13,000-9,000 שקלים בחודש.

בוגרי ובוגרות תואר ראשון בהפרעות בתקשורת יכולים להשתלב בעבודה במגוון מסגרות, כולל מסגרות הרווחה והחינוך, קליניקות פרטיות או ציבוריות, קופות חולים, בתי חולים, מרכזי שיקום, מוסדות חינוך ועמותות, כמו אקי״ם ואלי״ן, הפועלות למען בעלי מוגבלויות.

השלמת תואר שני בקלינאות תקשורת תאפשר לכם לעסוק במחקר, בהוראה ובהדרכה בתחומים שונים המתמקדים בטיפול בילדים ובמבוגרים המתמודדים עם הפרעת תקשורת, לקויות למידה, הפרעות קשב וריכוז, לקויות שמיעה או לקויות דיבור.

תוכנית לימודים לתואר שני בקלינאות תקשורת בירושלים

רוצים להמשיך ולהתמחות בקלינאות תקשורת?  השגת תואר שני בלימודי קלינאות תקשורת לבעלי תואר ראשון, יכולה להיות הבחירה הנכונה עבורכם.

למה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת לתואר שני?

תוכניות לימוד ברמת תואר שני משלבות קורסים אקדמאים עם התנסויות בפרקטיקום קליני ובפעילויות מחקר. במהלך הלימודים תהיו מעורבים בחקר ההתפתחות התקינה של תהליכי התקשורת לאורך החיים.

לימודי תואר שני מציעים תוכנית לימודים מקיפה שנועדה להפוך אתכם לאנשי מקצוע מומחים בקלינאות תקשורת.

קלינאות תקשורת גישות טיפול

ההתנסות הקלינית המתבצעת תחת פיקוח מקצועי, תעזור לכם לפתח מיומנויות מעשיות המתבטאות באבחון הקליני ובגישות הטיפול בהפרעות התקשורת שונות.

הקורסים הנפוצים בלימודי תואר שני בקלינאות תקשורת עשויים לכלול את הנושאים הבאים: שיקום השמיעה, טיפול בדיספאגיה (קושי בבליעה), חקר הדיבור והשפה, הפרעות דיבור מוטוריות, הפרעות בשטף הדיבור, הפרעות דיבור אצל ילדים, הערכת הפרעות שפה והתערבות שתוכל לשפר את המצב.

למה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת?

הפרעות תקשורת – מידע מפורט יותר

הפרעות תקשורת יכולות להתבטא בהפרעות דיבור, שפה ובליעה, והן מאתגרות גם ילדים וגם מבוגרים.

מהן הפרעות דיבור?

הפרעות דיבור מתייחסות להשמעת צלילים, וכוללות:

  • הפרעות ביטוי, ארטיקולציה: בעיות הקשורות להשמעת הצלילים בהברות או לאמירת מילים בצורה שגויה עד כדי כך שהמאזינים לא יכולים להבין את הנאמר.
  • הפרעות שטף: בעיות כמו גמגום, שבהן שטף הדיבור מופרע בעצירות חריגות, כמו: חזרות על חלקי מילים (ב-ב-בטח), או הארכת צלילים והברות (סססספר).
  • הפרעות קול או תהודה: בעיות המתבטאות בגובה הצליל, בעוצמת הקול או באיכות הקול, ומקשות על ההאזנה לנאמר. סוגי הפרעות אלה עלולים לגרום לכאב או לאי נוחות בעת הדיבור.

מהן הפרעות שפה?

הפרעות שפה מתייחסות לבעיה בהבנה או לקושי בצירוף מילים למשפט כדי לבטא רעיונות. הפרעות שפה יכולות להיות בקליטה או בהבעה:

  • הפרעות בקליטת השפה הן בעיות בהבנת השפה או בעיבודה.
  • הפרעות בהבעה הן בעיות בחיבור מילים למשפט, באוצר מילים מוגבל או בחוסר יכולת להשתמש בשפה בצורה חברתית מתאימה.

בנוסף, הפרעות קוגניטיביות-תקשורתיות הן בעיות במיומנויות תקשורת כמו: זיכרון, תפיסה, קשב, ארגון, ויסות ופתרון בעיות.

מהן הפרעות בליעה?

דיספאגיה (Dysphagia) / הפרעת בליעה, מקשה על בליעת מזון ומשקה. בעיות אלה מתבטאות בכך שהאדם מתקשה ללעוס ולבלוע, משתעל, נשנק ומסרב לאכול.

המקרים בהם ילדים מופנים לקלינאי תקשורת

יש סיבות רבות בגינן ילדים עשויים להזדקק לטיפול על ידי קלינאי תקשורת, כולל:

  • ליקויי שמיעה
  • עיכוב התפתחותי קוגניטיבי (באינטליגנציה, בחשיבה) או אחר
  • חולשה בשרירי הפה
  • צרידות כרונית
  • שפה או חיך שסועים
  • אוטיזם
  • בעיות בתכנון המוטורי
  • בעיות ביטוי, ארטיקולציה
  • הפרעות נשימה
  • הפרעות אכילה ובליעה
  • פגיעה מוחית טראומטית
  • לקויות למידה ובעיות קשב וריכוז

הטיפול צריך להתחיל מוקדם ככול האפשר. ילדים שמקבלים טיפול לפני גיל 5 נוטים להשיג תוצאות טובות יותר מאלה שמקבלים טיפול בגיל מאוחר יותר. זה לא אומר שילדים גדולים יותר לא יצליחו להתקדם בזכות הטיפול, אבל ההתקדמות עשויה להיות איטית יותר, כי הם כבר סיגלו לעצמם דפוסים שדורשים תיקון ושינוי.

משה עושה קלינאי תקשורת?

קלינאי תקשורת עובדת עם הילדים אחד על אחד או עם קבוצת ילדים קטנה, כדי לעזור להם להתגבר על בעיות תקשורת. במהלך הטיפול משתמשים קלינאי התקשורת במגוון אסטרטגיות, כולל:

  • פעילויות התערבות בשפה: קלינאי התקשורת מקיים אינטראקציה עם הילד על ידי משחק ודיבור, תוך שהוא משתמש בתמונות, בספרים, בחפצים או באירועים המסייעים לעורר את התפתחות השפה. המטפל עשוי להדגים לילד דקדוק נכון ואוצר מילים ולהשתמש בתרגילים החוזרים על עצמם כדי לבנות את מיומנויות השפה.

  • טיפול בביטוי, בארטיקולציה: במהלך תרגילי הארטיקולציה, או הפקת צלילים, המטפל משתמש בפעילויות משחקיות, כדי להדגים לילד צלילים והברות לתיקון בעיות בהגיית מילים ובבניית משפטים. רמת המשחק מותאמת לגיל של הילד וקשורה לצרכים הספציפיים שלו. המטפל מראה לילד כיצד להפיק צלילים מסוימים כמו הצליל ז׳, תוך שהוא מראה לו כיצד להניע את הלשון בפה כדי להשמיע צלילים ספציפיים.

  • טיפול אוראלי-מוטורי / אכילה ובליעה: קלינאי התקשורת עשוי להשתמש במגוון תרגילים לפה, כולל עיסוי פנים ותרגילי לשון, שפתיים ולסת. תרגילים אלה אמורים לחזק את שרירי הפה ולהקל על הבליעה.

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

אולי יעניין אותך גם?

קלינאי תקשורת

קלינאי תקשורת לילדים

קלינאי תקשורת לילדים אם ילדכם מתקשה לקרוא או לאיית, אם הוא מפגין קשיים בדיבור ובהפקת צלילים, קרוב לוודאי שטיפול על ידי קלינאי תקשורת מוסמך ומיומן

קרא עוד »
קלינאות תקשורת ואוטיזם

אוטיזם

אוטיזם עד לאחרונה דיברו המומחים על סוגים שונים של אוטיזם, כמו הפרעה אוטיסטית או תסמונת אספרגר, אולם היום, כל ההפרעות הללו נקראות ״הפרעות על ספקטרום

קרא עוד »
לימודי קלינאות תקשורת ואוטיזם

הפרעת קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז לכולם קשה לפעמים לשבת בשקט, להתמקד במשהו או לשלוט בהתנהגות האימפולסיבית שלהם. אבל עבור חלק מהאנשים הקשיים הם עד כדי כך עקשניים

קרא עוד »
הפרעת קשב וריכוז

הפרעת תקשורת

הפרעת תקשורת הפרעות תקשורת עלולות להשפיע על האופן שבו אדם קולט, שולח, מעבד ומבין את הרעיונות שהוא שומע. הפרעות תקשורת עלולות להחליש את כישורי הדיבור

קרא עוד »

מעוניינים בשיחת ייעוץ מקלינאי/ת תקשורת מומלץ באיזור שלכם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם:

דילוג לתוכן