
אבחון להפרעת קשב וריכוז אצל ילדים
אבחון להפרעת קשב וריכוז אצל ילדים האם דעתו של הילד שלכם מוסחת בקלות, הוא לא מאורגן באופן חסר תקנה, שוכח דברים, לא מקשיב ואתם מתחילים
דף הבית » קלינאות תקשורת » תנאי קבלה ללימודי קלינאות תקשורת
ברוב מוסדות החינוך, תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בהפרעות תקשורת דומים לתנאי הקבלה של כלל החוגים, כמו: בגרות מלאה, ציון פסיכומטרי, רמת אנגלית ׳מתקדמים׳ וראיון אישי.
דוגמאות לתנאי קבלה ללימודי קלינאות תקשורת, במוסדות אקדמאיים שונים בארץ:
מוסד זה מציע קמפוס חרדי שבו מתקיימים לימודי קלינאות תקשורת לחרדים. תנאי הקבלה כוללים:
תנאי הקבלה במכללה זו הם ציון מתאם מינימלי של 650 והוא מורכב משקלול של ציוני הבגרות והבחינה הפסיכומטרית.
אם סיימתם לימודים במכינה הקדם אקדמית, תוכלו להתקבל ללימודי תואר ראשון בהפרעות תקשורת באמצעות תעודת הסיום ובצירוף ציוני הבגרות (ללא ציוני הפסיכומטרי).
בנוסף: כל המועמדים נדרשים להציג ציון של 100 לפחות בחלק האנגלית של הפסיכומטרי (או בבחינה מקבילה), ונדרשים לעבור ראיון בפני ועדת הקבלה מטעם החוג
בנוסף לתנאי הקבלה למועמדים ׳הרגילים׳ במוסדות האקדמיים השונים:
קלינאי תקשורת מטפלים בילדים ובמבוגרים המתקשים לתקשר באמצעות דיבור. הפרעות אלה עלולות להיווצר מסיבות שונות הנעות בין לקויות מולדות לפציעות או למחלות שהתרחשו במהלך החיים.
קלינאי תקשורת מאבחנים ומטפלים במקרים של הפרעות שפה ודיבור על ידי גיבוש תכניות טיפול אישיות שאמורות לשפר את מיומנויות התקשורת של המטופלים. אנשי מקצוע אלה עוזרים גם לאנשים הסובלים מהפרעות בליעה.
הפרעה בספקטרום האוטיסטי היא הפרעה נוירו-התפתחותית המשפיעה על שלושה תחומים עיקריים בחייהם הפרט: תקשורת, אינטראקציה חברתית והתנהגויות חוזרות ומוגבלות.
קלינאי תקשורת מטפלים ביכולות התקשורת האינדיבידואליות של מטופל עם אוטיזם במגוון תחומים כמו: חושי/מוטורי, קשב, התנהגות, שפה, פרגמטי/חברתי, צליל קול, שטף דיבור ותקשורת.
אבחון אוטיזם מתמקד בהערכתם של התחומים המושפעים מהאוטיזם: תקשורת, מערכות יחסים חברתיות והתנהגות אובססיבית.
לפני שאתם מתחילים להתעניין בתנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בהפרעות תקשורת, ייתכן שאתם עדיין מתלבטים ושואלים את עצמכם: ׳האם תחום זה בכלל מתאים לי?׳. ואכן, בחירה במסלול הלימודים האקדמי המתאים לכם היא החלטה משמעותית, כי היא כרוכה בהשקעה ענקית הן מבחינת משאב הזמן והן מבחינה כספית.
הנה כמה סיבות שעשויות להעיד שמסלול קלינאות תקשורת הוא אכן המסלול המתאים לכם:
דיבור, שפה ותקשורת הם מהמיומנויות החשובות ביותר לאיכות חיים טובה. הבחירה בלימודי קלינאות תקשורת, מאפשרת לכם לבחור במסלול של קריירה מתגמלת שבמהלכה אתם עוזרים לאחרים לשפר את מיומנויות התקשורת שלהם. לדוגמה:
קלינאי/ת תקשורת לילדים יכולים לעזור לילד שמעולם לא דיבר, לדבר בפעם הראשונה ולהתחיל בנתיב חיים שיוביל אותו לתקשורת יעילה עם אחרים. אנשי מקצוע אלה יכולים גם לעזור לילדים הסובלים מהפרעות קוליות (כמו גובה צליל לא מתאים), ולהדריך אותם כיצד לפתח צלילי דיבור שמתאימים למה שנחשב כדיבור ׳נורמלי׳.
קלינאי/ת תקשורת למבוגרים עשויים לעזור לאנשים שעברו אירוע מוחי, ולהחזיר להם את יכולת הדיבור והתקשורת, גם אם לפעמים זה אפשרי רק באופן חלקי. בכול מקרה, ההשפעה של קלינאי תקשורת על מבוגרים שאיבדו את מיומנויות התקשורת שלהם, היא עצומה.
אם אתם לא רוצים למצוא את עצמכם עובדים יום יום 8 שעות רצופות, באותה סביבה ובאותה שגרת עבודה, קלינאות תקשורת עשויה להיות העיסוק המתאים לכם.
קלינאי תקשורת מתמודדים עם עיסוק הדורש גמישות מבחינת לוחות זמנים וסביבות עבודה. לאנשי מקצוע אלה יש אפשרות לעבוד עם לוח הזמנים הרצוי להם, בין אם זו משרה מלאה במשך כל ימות השבוע ובין אם זו עבודה חלקית בשעות אחר הצהריים.
קלינאי תקשורת יכולים לעבוד במגוון מסגרות, החל מבתי ספר ועד למרפאות ובתי חולים. הם יכולים לפתח את הקריירה שלהם על מנת לשנות את מסגרת העבודה ואת לוח הזמנים שלהם, מבלי שיצטרכו להתמודד עם בעיות המאפיינות את אלה שמתמודדים עם טיפוס בסולם הדרגות הארגוני. הם גם יכולים לבחור בדרך יזמית ולפתוח מרפאה משל עצמם, או להפוך לפרילנסרים ולהציע את השירות המסור שלהם לכול דורש.
כקלינאי תקשורת, כל מטופל שתעבדו אתו ידרוש גישה ושיטה ייחודית המותאמת למצבו ולצרכים שלו. לדוגמה, מטופל אחד עשוי להפגין בעיות תקשורת הנובעות מהפרעת קשב וריכוז, ומטופל אחר סובל מהפרעות על ספקטרום האוטיזם. כל אחד מהם דורש מן הסתם תכנית טיפולית שונה ויצירתית, שתוכל לתת מענה אפקטיבי להפרעות ולבעיות הספציפיות שמציג המטופל.
קלינאי תקשורת מטפלים במגוון הפרעות תקשורת ועוזרים למטופלים להגדיר ולהשיג יעדים אישיים. הטיפולים המומלצים על קלינאי התקשורת הם ספציפיים למטופל, ומצריכים התאמות יצירתיות המתפתחות לאורך שלבי הטיפול, לפי הצורך.
תואר שני בקלינאות תקשורת יעמיק את הידע שלכם בתחומים כמו אנטומיה ופיזיולוגיה, התפתחות השפה, דיספגיה (Dysphagia, מנגנוני הבליעה), ושיטות טיפול בהפרעות דיבור. שליטה בידע זה היא חיונית ביותר לעבודת קלינאי תקשורת מוסמכים.
תואר שני מקנה הסמכה כקלינאי תקשורת, ובכך מאפשר לכם להתמודד על תפקידים הדורשים תואר אקדמי מתקדם. כבעלי תואר שני תוכלו להגיש מועמדות למשרות הרצויות לכם, ולבחור לעבוד עם האוכלוסיות המעניינות אתכם.
ככול שאתם מרחיבים את הקריירה שלכם כקלינאי תקשורת, כך תמצאו אפשרויות זמינות יותר למעבר לתחומי עיסוק שונים בתחום זה, כולל פתיחת קליניקה משלכם המציעה שירותי אבחון קלינאי תקשורת, ובניית תכנית טיפולים קלינית מותאמת אישית לכל מטופל.
לבוגרי תואר ראשון בלימודי קלינאות תקשורת יש מגוון של מסגרות תעסוקה, כמו בתי ספר, גני ילדים, מרפאות, בתי חולים ועוד.
קלינאי תקשורת יכולים גם לבחור את תחום ההתמחות שלהם, ולמצוא מבחר של אפשרויות תעסוקה. למשל, התמחות בטיפול בבעיות התפתחות של תינוקות, או התמחות בבעיות המאפיינות את בני הגיל השלישי שעברו פגיעה מוחית כלשהי.
אם אתם מצפים שהקריירה שבחרתם תספק לכם ביטחון תעסוקתי, עבודה כקלינאי תקשורת עונה על הציפיות שלכם ומבטיחה פרנסה טובה.
גובה השכר תלוי באופן העבודה שתבחרו. לאלו הבוחים בקלינאות תקשורת כמסלול חייהם יש את האפשרות לשלב מגוון תחומי עבודה במקומות שונים וגם לשלב בין שכיר לעצמאי. בהנחה ובוחרים במסלול אחד בתחילת הדרך יתכן שגובה השכר יהיה בסביבות 5000 שקלים לחודש, אבל ככל שתתפתחו ותרכשו ניסיון ומוניטין כך השכר שלכם ילך ויגדל, והוא עשוי להגיע לכ-30,000 שקלים בחודש.
אבחון להפרעת קשב וריכוז אצל ילדים האם דעתו של הילד שלכם מוסחת בקלות, הוא לא מאורגן באופן חסר תקנה, שוכח דברים, לא מקשיב ואתם מתחילים
הפרעת תקשורת הפרעות תקשורת עלולות להשפיע על האופן שבו אדם קולט, שולח, מעבד ומבין את הרעיונות שהוא שומע. הפרעות תקשורת עלולות להחליש את כישורי הדיבור
הפרעת קשב וריכוז לכולם קשה לפעמים לשבת בשקט, להתמקד במשהו או לשלוט בהתנהגות האימפולסיבית שלהם. אבל עבור חלק מהאנשים הקשיים הם עד כדי כך עקשניים