חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לימודי קלינאות תקשורת מעל גיל 30

מעל ל- 90% מהגולשים ציינו שהתוכן עזר להם לקבל החלטה מושכלת לבחירת המסלול המתאים להם לתואר ראשון בקלינאות תקשורת.

קלינאות תקשורת מדורגת ללא הרף כאחד מתחומי העיסוק הטובים ביותר. אבל אם אתם מעל גיל 30 וחושבים על הסבה מקצועית לתחום קלינאות התקשורת, חשוב לקחת בחשבון שתצטרכו לעמוד בכול העבודות והמשימות המוטלות על הסטודנטים הצעירים יותר, אין הנחות! גם לא בתנאי הקבלה שלכם.

אז לפני שאתם מחליטים להיכנס להרפתקה ולהפוך לקלנאי תקשורת, חשוב שתקבלו החלטה מושכלת המבוססת על כמה שיותר ידע והבנה לגבי השתלבות בלימודים בחוג ללימודי הפרעות בתקשורת באחד ממוסדות החינוך האקדמיים בארץ, בגילכם ׳המופלג׳.

נתחיל ביתרונות שמבטיח לכם מסלול לימודי זה:

מידע על אתר קלינאי

להיות קלינאי תקשורת מאפשר לכם להשפיע על חייהם של אנשים

האפשרות להשפיע לטובה על אחרים, הוא זה שמדרבן אנשים רבים ללמוד ולעסוק בקלינאות תקשורת. היכולת לעזור ולחולל שינוי חיובי בחייהם של אנשים, לא יסולא בפז. למשל:

  • מצד אחד, כקלינאי/ת תקשורת לילדים אתם עשויים להיות עדים לדמעות האושר שזולגות מעיני ההורה, כי עזרתם לילד שלהם לומר את המילה הראשונה שלו.
  • מצד שני, כקלינאי/ת תקשורת למבוגרים אתם יכולים לעזור לקשיש שעבר שבץ לאכול את ארוחתו הראשונה לאחר שהשתחרר סוף סוף מצינור ההאכלה שממנו ניזון גופו במשך חודשים.

לימודי קלינאות תקשורת מעל גיל 30 משתלמת מאוד, כי כאנשים בוגרים ובעלי ניסיון שכבר ראו דבר או שניים בחייהם, תוכלו להיות לעזר רב למטופלים ולבני משפחותיהם, ולהשפיע באופן חיובי על החיים שלהם. אין ספק שמדובר בתחום תעסוקה מתגמל ביותר.

בוגרים מספרים

"תודות לאתר '''קלינאי' נחשפתי למגוון תחומים שונים בקלינאות והפרעות תקשורת וכבר באמצע התואר הצלחתי למצוא עבודה שבה אני עוסקת עד היום."

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

שאלות על לימודי קלינאות תקשורת

הטיפולים שאתם מעניקים הם ישירים ונמשכים לאורך זמן

שלא כמו אנשי רפואה אחרים, קלינאי תקשורת זוכים לבלות זמן איכות לא מבוטל עם המטופלים שלהם. זה אמנם תלוי במסגרת העבודה שבה תשתלבו ובסוג ההפרעה שבה אתם מטפלים, אבל אתם עשויים למצוא את עצמכם מבלים עם מטופל מספר פעמים בשבוע כ-60-30 דקות בכול פעם. בתקופה זו תוכלו לטוות קשרים מקצועיים עם המטופל, ובכך לסייע לו להתגבר על הפרעת התקשורת ממנה הוא סובל, במקסימום הצלחה.

עבודה בלוח זמנים גמיש

  • בלהיות קלינאי תקשורת, מלבד ההנאה מהטיפול עצמו, קלינאי תקשורת מספרים כי הגמישות בעבודתם היא החלק האהוב עליהם במקצוע שלהם.

    כקלינאי תקשורת, יהיו לכם אפשרויות עבודה במגוון לוחות זמנים. למשל,

    הגמישות שמציע לכם העיסוק כקלינאי תקשורת, היא פשוט מושלמת עבור אנשים מעל גיל 30 הנדרשים לפנות זמן גם לטיפול בבית ובמשפחה, ולא רוצים קריירה תובענית שלא משאירה להם זמן פנוי במהלך שבוע העבודה.

    למעשה, אפשר לראות לא מעט קלינאי תקשורת שעוברים ממשרה מלאה למשרה חלקית כדי להתפנות לגידול הילדים, וחוזרים למשרה מלאה כאשר הילדים שלהם גדלים.

    הגמישות היא ללא ספק אלמנט שתוכלו להעריך, אם אתם רוצים סוג של תעסוקה שמאפשר לכם להתפנות גם לדברים אחרים בחיים, מלבד עבודה.

הזדמנויות עבודה בכול הארץ

כמעט אין מקום שלא נזקק לשירותים של קלינאי תקשורת. נכון, אזורים מסוימים עשויים להיות רוויים יותר באנשי מקצוע אלה מאחרים, אבל באופן כללי, יש עבודה עבור קלינאי תקשורת כמעט בכול מקום. כך שגם אם תעברו דירה לעיר אחרת, תוכלו למצוא עבודה כקלינאי תקשורת, די בקלות.

ענף שממשיך לצמוח ולהתפתח

נתונים של הלשכה לסטטיסטיקה בארה״ב מלמדים שהצורך בקלינאי תקשורת צפוי לגדול בקצב גבוה מהרגיל מהיום ועד 2026. יש תחזית לגידול של 18% בתחום. אלה חדשות נהדרות המציעות לכם ביטחון תעסוקתי עתידי!

להפוך למומחים עם תואר שני בקלינאות תקשורת או עם תואר דוקטור

קלינאות תקשורת היא תחום מאוד מיוחד. בתחום זה יש לכם אפשרויות רבות להפוך למומחים. עם סיום לימודי התואר הראשון, אתם יכולים להמשיך ללימודים מתקדמים שמתחילים בתואר שני בקלינאות תקשורת ומסתיימים בדוקטורט, וכך לחדד את המיומנויות שלכם ולהתמקצע מאוד בענף שהוא די מצומצם מלכתחילה.

אגב, בעזרת תואר מתקדם תוכלו גם להכשיר את הדור הבא של קלינאי התקשורת, או לפתח שיטות טיפול חדשות, אם תבחרו לשמש כמרצים או כחוקרים באקדמיה.

להיות יזמים

בעולם קלינאות התקשורת יש אפשרויות רבות למיזמים שונים. בין השאר, תוכלו לפתוח קליניקה פרטית משלכם, להצטרף כעצמאים למרפאה פרטית קיימת או לעבוד כפרילנסר.

לעבוד עם אוכלוסיות שונות

מבחינה של אפשרויות תעסוקה – כקלינאי תקשורת תוכלו לעבוד לאורך כל הקריירה שלכם עם מגוון של סוגי אוכלוסיות, החל מתינוקות רכים ועד לאוכלוסייה גריאטרית.

אם לפתע, באיזה שהוא שלב בחיים, תרגישו צורך עז בשינוי, לא תצטרכו לעבור שוב הסבה מקצועית שמצריכה לימודים רציניים וממושכים, פשוט תוכלו לעבור מטיפול בסוג אוכלוסייה מסוים, לסוג אוכלוסייה אחר.

זאת ועוד, הגיוון התעסוקתי לא מוגבל רק לסוג האוכלוסייה, אלא בא לביטוי גם במגוון מסגרות הטיפול שבהן תוכלו להשתלב. למשל, תוכלו לעבוד בבתי ספר, בגני ילדים, במרפאות קופות החולים או בקליניקות פרטיות, כולל בקליניקה עצמאית משלכם.

ואם אתם תוהים, כמה מרוויח קלינאי תקשורת? ובכן, כמו בכול מקצוע, מתחילים בשכר צנוע (כ-5000 שקלים לחודש), ועם השנים והניסיון אפשר גם להרוויח שכר גבוה מאוד (כ-30,000 שקלים בחודש).

להיות חברים בקהילה

לקלינאי התקשורת יש קהילה קטנה משלהם. ברשתות החברתיות, בקבוצות עניין מיוחדות או בקשרים בין אישיים – עצם היותכם קלינאי תקשורת, כבר הופך אתכם לחלק מקהילה מדהימה.

לפני שאתם מגישים מועמדות ללימודי קלינאות תקשורת – מה עוד חשוב לדעת?

תנאי קבלה ללימודי קלינאות תקשורת

תנאי קבלה ללימודי קלינאות תקשורת ברוב המוסדות האקדמיים (אוניברסיטאות ומכללות), כוללים:

  • בגרות מלאה
  • בחינה פסיכומטרית
  • ציון גבוה בפרק האנגלית למתקדמים בפסיכומטרי.
  • בנוסף, יתכן גם ראיון אישי עם ועדת הקבלה של החוג.

שתי הערות נוספות:

  • לגבי לימודי קלינאות תקשורת לבעלי תואר ראשון בתחום אחר, תצטרכו להציג ממוצע ציונים בתואר הראשון שלכם, שנע בין 85 -ל-95, תלוי במוסד האקדמי בו בחרתם ללמוד.
  • ואם אתם משתייכים לקהילה החרדית, יש לכם אפשרות להירשם ללימודי קלינאות תקשורת לחרדים, המתקיימים במסגרת הקריה האקדמית אונו.

מסלול לימודים מאתגר

כפי שהזכרנו בהתחלה, יהיה עליכם להתמודד עם כל הדרישות הלימודיות, כמו כל שאר הסטודנטים, למרות שכבר מזמן עברתם את גיל 30.

בנוסף, כדי להיות קלינאי תקשורת מוסמכים, אתם זקוקים לתואר שני בהפרעות תקשורת. קחו בחשבון שאנשים רבים מנסים להתקבל ללימודים אלה, מה שהופך את הכניסה ללימודים ליותר ויותר מאתגרת וקשה. ולאחר שהצלחתם להתקבל ללימודים, קחו בחשבון גם את העלויות שלהם.

בתואר הראשון יש לחץ כבד לשמור על ממוצע ציונים גבוה, מחשש שלא תוכלו לעבור משנה לשנה. כך שיתכן שתמצאו את עצמכם לומדים בכיתה שבה שוררת תחרות עזה בין התלמידים על ציונים, על מיקומים, ועל ההמלצות של הפרופסורים.

הלחץ לא פוחת גם בתואר השני. לכן, התכוננו לכך שייתכן ותצטרכו להכין את עצמכם להתמסרות ארוכת שנים ללימודים הכוללים גם התמחות קלינית. הדבר הטוב הוא שברגע שהלימודים נגמרו, זהו, לעולם לא תצטרכו לחזור על המשימות המפרכות הללו שוב.

 

למה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת?

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

אבחון קלינאי תקשורת

אבחון קלינאי תקשורת קלינאי תקשורת מספקים אבחונים וטיפולים במקרים הקשורים להפרעות דיבור, שפה או תקשורת. מטרת הייעוץ והטיפול שמציע קלינאי התקשורת, היא להקל על תהליך

קראו עוד »

אוטיזם

אוטיזם עד לאחרונה דיברו המומחים על סוגים שונים של אוטיזם, כמו הפרעה אוטיסטית או תסמונת אספרגר, אולם היום, כל ההפרעות הללו נקראות ״הפרעות על ספקטרום

קראו עוד »

מעוניינים בשיחת ייעוץ מקלינאי/ת תקשורת מומלץ באיזור שלכם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם:

דילוג לתוכן