חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מכינה לקלינאות תקשורת

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

מעל ל- 90% מהגולשים ציינו שהתוכן עזר להם לקבל החלטה מושכלת לבחירת המסלול המתאים להם לתואר ראשון בקלינאות תקשורת.

תואר ראשון בקלינאות תקשורת הוא תואר מרתק ומספק שמציע קריירה מדהימה שבמהלכה תוכלו לעזור לילדים ולמבוגרים להקשיב, להבין ולתקשר בחופשיות עם אחרים. אחרי הכול, לכול אדם יש זכות לקיים תקשורת טובה, אבל למרבה הצער יש אנשים המפספסים את הזכויות הללו מסיבות שונות.

אחת הסיבות העיקריות בגינן כדאי להירשם ללימודי קלינאות תקשורת, קשורה לבחירה בקריירה המאפשרת לכם לעזור לאנשים המתקשים בדיבור, שפה, תקשורת או בליעה ולסייע להם לנהל אורח חיים איכותי תוך מיצוי הפוטנציאל שלהם.

אם השאיפה שלכם היא להפוך לקלינאי תקשורת, אבל אינכם עומדים בתנאי הקבלה הנדרשים כדי להתקבל ללימודי התואר הראשון, תוכלו ללמוד במסגרת המכינה הקדם אקדמית שתאפשר לכם להתקבל ללימודים ולהגשים את חלום הקריירה שלכם.

מידע על אתר קלינאי

מכינה לקלינאות תקשורת – מה זה אומר?

מכינה לקלינאות תקשורת פותחת בפניכם את הדלת ללימודים אקדמיים במגוון מסלולי לימוד, כולל בלימודי תקשורת, הנקראים גם לימודי הפרעות בתקשורת.

המשמעות היא שאם אתם לא עומדים בתנאי הקבלה ללימודי קלינאות תקשורת, עדיין אין סיבה לוותר על התשוקה שלכם להפוך לקלינאי תקשורת, כי הצלחה בלימודים במכינה תאפשר לכם להתקבל ללימודי תואר ראשון.

רעיון המכינה הקדם אקדמי מבוסס על האמונה שבעולם התחרותי הנוכחי יש להשכלה הגבוהה חשיבות רבה, ולכל אחד מגיעה ההזדמנות להשתלב בלימודים גבוהים ולתכנן לעצמו קריירה מעניינת ומקיימת.

המכללות השונות מציעות מגוון של מכינות קדם אקדמיות המיועדות למועמדים במסלולי הלימוד השונים, כמו תואר ראשון בהפרעות בתקשורת, במדעי איכות הסביבה או במדעי המחשב.

באופן כללי, הלימודים במכינה לקלינאות תקשורת כוללת קורסים שונים שמטרתם לאפשר למועמדים שלא התקבלו ללימודים, להשלים ידע ולרכוש מיומנויות שיאפשרו להם לעמוד בהצלחה באתגרי הלימודים האקדמאיים בתחום המעניין אותם.

המכללות מציעות גם מכינות הנתמכות על ידי משרד הביטחון ומיועדות לחיילים משוחררים ולבוגרי שירות לאומי המבקשים לרכוש תואר בקלינאות תקשורת, וזקוקים לקורסים להשלמת 12 שנות לימוד (תג״ת).

למה ללמוד במכינה לקלינאות תקשורת?

כאמור, מכינה לקלינאות תקשורת מיועדת למועמדים שלא עומדים בתנאי הקבלה, והיא פותחת אפשרויות אקדמיות לקהל רחב, כולל לימודי קלינאות תקשורת מעל גיל 30 או לימודי קלינאות תקשורת ללא פסיכומטרי, ללא בגרות מלאה או ללא בגרות בכלל.

במהלך הלימודים במכינה הקדם אקדמית תרכשו מיומנויות למידה הדרושות כדי להצליח בלימודי התואר הראשון, כגון: לדעת כיצד לארגן את החומר הלימודי ולסכם את השיעורים, ללמוד כיצד להתכונן לבחינות וכיצד לנסח תשובות נכונות במבחנים.

המכינה האקדמית מספקת גם ייעוץ וכלים להתמודדות עם לחצים וחרדת בחינות, כך שתוכלו למצות את הפוטנציאל שלכם ולסיים את התואר הראשון בהצלחה!

זאת ועוד, במסגרת המכינה הקדם אקדמית ילוו אתכם סטודנטים המשמשים כחונכים של תלמידי המכינה, במסגרת המעורבות שלהם בקהילה.

לבסוף, אם אתם לא עומדים בתנאי הכניסה לתואר הראשון כדאי לכם ללמוד במכינה קדם אקדמית שתוכנית הלימודים שלה תואמת את הנתונים ואת הדרישות של החוג המעניין אתכם.

מהן זכויות הסטודנטים הלומדים במכינה קדם אקדמית?

תעודת סטודנט: כמו כל הסטודנטים במכללה, גם תלמידי המכינה הקדם אקדמית זכאים להצטרף לאגודת הסטודנטים כדי לקבל כרטיס סטודנט ולהנות מאותן הטבות מהן נהנים הסטודנטים מן המניין.

מלגות ללימודי קלינאות תקשורת: כסטודנטים במכינה קדם אקדמית, אתם עשויים להיות זכאים למלגת לימודים הנקבעת לרוב על פי המצב הסוציואקונומי שלכם. אם אתם חיילים משוחררים אתם עשויים להיות זכאים למלגת לימודים מלאה ולמלגת קיום, ואם אינכם חיילים משוחררים, אתם עשויים להיות זכאים למלגת לימודים מות״ת, לכן דאגו לברר נושאים אלה מראש.

הקלות ללקויי למידה: המכללות מציעות מערך תמיכה וטיפול בסטודנטים לקויי למידה. אם אתם מתמודדים עם לקויות למידה, תופנו לאבחון שיקבע עם מגיעות לכם הטבות והתאמות לימודיות לפי הקשיים הספציפיים שלכם.

למה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת?

כשאתם עומדים לבחור בקריירה מסוימת, גם ההיבט הנוגע לאפשרויות התעסוקה ולגובה השכר אמור להשפיע על ההחלטה שלכם. כדי לעזור לכם, הנה כמה פרטים על נושאים אלה.

לקלינאי תקשורת יש מגוון אפשרויות תעסוקה בסים התואר, הםיכולים להשתלב במגוון מסגרות טיפוליות כמו בתי חולים, מרפאות, בתי ספר, רשויות מקומיות או קליניקות פרטיות. לפיכך, אפשרויות התעסוקה של בוגרי תואר ראשון בקלינאות תקשורת הן רבות ומגוונות מאוד.

כמה מרוויח קלינאי תקשורת? ניתן לגלוש באתר AllJobs ולקבל את נתוני השכר הממוצעים לקלינאי תקשורת, כשהם ממוינים לפי מספר פרמטרים, כמו מהות התפקיד, הוותק, האזור הגיאוגרפי או רמת ההשכלה.

בכול אופן, הנתונים היום מלמדים כי השכר הממוצע של קלינאי תקשורת עם תעודת הסמכה מטעם משרד הבריאות עשוי להיות 11,281 ₪; ושכרו הממוצע של קלינאי תקשורת מתחיל עשוי להיות בסביבות 9,000 ₪.

למה כדאי לבחור בקריירה בקלינאות תקשורת?

אם אתם מתעניינים בלימודי קלינאות תקשורת לבעלי תואר ראשון לצורך הסבה לקלינאות תקשורת, אבל זקוקים לשכנוע נוסף, הנה כמה סיבות שישכנעו אתכם מדוע כדאי לכם לללמוד בקורס קלינאי תקשורת.

האם אתם אוהבים לעבוד עם אנשים? קלינאי תקשורת מטפלים באנשים מרקעים שונות ובכל הגילאים – מפעוטות והוריהם ועד למבוגרים ובני משפחתם התומכים בהם. במסגרות טיפוליות רבות תשתלבו בצוות בין-מקצועי תוסס הכולל אנשי מקצוע בתחום הבריאות, כשכולם מתמקדים ביצירת התוצאות הטובות ביותר, בתהליך הטיפולי של המטופל.

במהלך התואר הראשון בלימודי הפרעות תקשורת תרכשו מגוון רחב של מיומנויות. כשתסיימו את הלימודים תהיו מצוידים במיומנויות יקרות ערך בכול מקום עבודה. קלינאי תקשורת עובדים כאמור במסגרות רבות כולל בתי אבות, מרפאות, בתי ספר או מרכזי שיקום ויכולים לעבוד בכול סוג של מסגרת כדי לעזור לילדים ולמבוגרים עם בעיות דיבור, שפה, תקשורת או בליעה. יתר על כן, בזכות הכישורים, הערכים הממוקדים באדם ואיכויות המנהיגות שלכם, תוכלו בכול עת שתרצו להחליף את כיוון הקריירה שלכם די בקלות, פשוט בגלל שמעסיקים יראו בכם עובדים טובים שעשויים לתרום להם בצורה משמעותית ביותר.

תוכלו להפעיל את היזם הפרטי שבכם על ידי הקמת קליניקה פרטית משלכם. במסגרת הלימודים תלמדו לא רק את הכישורים הדרושים כדי להפוך לקלינאי תקשורת מצליחים, אלא גם כיצד לבחור בפרקטיקה מעולה כבר בתחילת הקריירה שלכם, כך שתוכלו ליצור את התוכנית העסקית שלכם.

כבוגרי קלינאות תקשורת תסיימו את הלימודים עם כישורים וידע שיאפשרו לכם לעבוד בכול סוג של מסגרת עבודה ולטפל במטופלים רבים. אבל אם התשוקה שלכם מכוונת יותר לטיפול בילדים או דווקא במבוגרים (או בשניהם) – תוכלו לממש אותה.

אנשים זקוקים לשירותי קלינאות תקשורת בשלבים רבים ושונים במהלך חייהם, והכישרונות וההעדפות שלכם יכולים להנחות את ההתפתחות המקצועית שלכם לאורך זמן.

אתם מתלהבים מהמדיה החברתית ומהטכנולוגיות הדיגיטליות? כך גם קלינאי תקשורת המאמצים את החידושים המודרניים ביותר, כמו שירותי בריאות טלפוניים, מכשירים ניידים, מדיה חברתית או טכנולוגיות מסייעות – שנועדו לעזור לאנשים המתגוררים במקומות מרוחקים, לקבל גישה לשירותים שמציעים קלינאי תקשורת.

קלינאות תקשורת היא מקצוע מתפתח כך שתמצאו הזדמנויות רבות להרחיב את הידע והכישורים שלכם ולהמשיך ללמוד דברים חדשים כל החיים

קלינאי תקשורת פועלים עם מבט לעתיד מתוך רצון עז להפוך אתגרים ליכולות, הלכה למעשה. קלינאי תקשורת מסייעים למטופלים להתקדם, תוך שהם עצמם מצוידים במוכנות וביכולת לשתף פעולה עם בני התרבויות השונות, ומשתמשים בטכנולוגיות החדשניות ביותר כדי להשיג תוצאות משנות חיים.

גישות שונות בקלינאות תקשורת נועדו לעזור לאנשי המקצוע לסייע למטופלים שלהם לבנות מיומנויות תקשורת חדשות, או לאכול את הארוחה המהנה הראשונה שלהם מבלי להשתנק או להיחנק בגלל בעיות בליעה.

קלינאי תקשורת מקבל הזדמנויות רבות לחוות תחושת הישג נהדרת ומספקת בידיעה שהצליחו לשנות את חייהם של המטופלים שלהם לטובה, לנצח.

למה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת?

איפה כדאי ללמוד מכינה לקלינאות תקשורת?

הבחירה במוסד הלימודי תלויה במקום שבו אתם רוצים ללמוד מלכתחילה. לכן כדי להחליט היכן ללמוד שאלו את עצמכם כמה שאלותף כמו: האם ללמוד קרוב לבית או רחוק ממנו? האם ללמוד באוניברסיטה או במכללה? האם לבחור במסלול לקלינאות תקשורת – לימודי ערב? או האם לבחור בלימודי קלינאות תקשורת בירושלים או בחיפה? חוץ מזה, אם אתם חרדים, בוודאי תרצו ללמוד במכללה המציעה לימודי קלינאות תקשורת לחרדים בלבד.

היתרונות בלימודי, לימודי קלינאות תקשורת – שאלות ותשובות

הנה כמה שאלות נפוצות שיעזרו לכם להחליט באופן מושכל אם קלינאות תקשורת היא הקריירה המתאימה לכם:

בדרך כלל לוקח בין חודשיים לשלושה חודשים עד שמתחילים לראות התקדמות במיומנויות השפה והדיבור של הילד. יחד עם זאת, הדברים תלויים במספר גורמים, כמו: סדירות הפגישות, חומרת המצב, תוצאות האבחון, הקפדה על התרגול הביתי וגורמים נלווים נוספים.

המפגש הראשון בין קלינאי התקשורת למטופל מתחיל בבדיקות ובהערכה. במהלך הפגישה המטפל מבצע סדרה של בדיקות כדי לקבוע את רמת התקשורת של הילד. כמו כן נערכות כמה פעילויות לבדיקת רמת השפה, הקליטה וההבעה, כישורי הדיבור, המיומנויות המוטוריות של הפה וכישורים קדם לשוניים, ובדיקת הפרופיל ההתנהגותי של המטופל.

פגישת האבחון מורכבת בדרך כלל מסקירת ההיסטוריה הבריאותית של הילד, כולל בדיקת רמת ההתפתחות שלו. לאחר מכן נערכת בדיקה של כישורי התקשורת של הילד. לאחר השלמת ההערכה והאבחון, המטפל יענה על שאלות ההורים ויספק להם דוח המסביר את רמת התקשורת הנוכחית של הילד. במידת הצורך, המטפל יציע הפנייה של הילד לאנשי מקצוע אחרים כמו רופא ילדים או פסיכולוג.

חשוב להבין שהאבחון הוא פסיכודידקטי, כאשר קלינאי התקשורת מבצע את האבחון הדידקטי ואילו פסיכולוג מומחה בתחום מבצע את האבחון הפסיכולוגי של הילד.

 

ההורים מעורבים באופן פעיל בתהליך הטיפולי. להורים יש תפקיד מכריע כי הלמידה מתרחשת כל היום ובכול יום. ההורים עובדים עם קלינאי התקשורת כדי להגדיר לילד יעדים. בנוסף הם מספקים לקלינאי התקשורת פרטים חיוניים על הילד. ההורים גם מתרגלים עם הילד בבית את התרגילים שסיפק המטפל.

 

לאחר שקלינאי התקשורת קבע שהילד זקוק לטיפול, כדאי להתחיל בכך מיד וללא עיכובים. רוב הילדים הצעירים מגיעים לפגישות שלוש פעמים בשבוע, ויש ילדים הזקוקים רק ל-2 מפגשים בשבוע.

 

המפגש הראשון בין קלינאי התקשורת למטופל מתחיל בבדיקות ובהערכה. במהלך הפגישה המטפל מבצע סדרה של בדיקות כדי לקבוע את רמת התקשורת של הילד. כמו כן נערכות כמה פעילויות לבדיקת רמת השפה, הקליטה וההבעה, כישורי הדיבור, המיומנויות המוטוריות של הפה וכישורים קדם לשוניים, ובדיקת הפרופיל ההתנהגותי של המטופל.

פגישת האבחון מורכבת בדרך כלל מסקירת ההיסטוריה הבריאותית של הילד, כולל בדיקת רמת ההתפתחות שלו. לאחר מכן נערכת בדיקה של כישורי התקשורת של הילד. לאחר השלמת ההערכה והאבחון, המטפל יענה על שאלות ההורים ויספק להם דוח המסביר את רמת התקשורת הנוכחית של הילד. במידת הצורך, המטפל יציע הפנייה של הילד לאנשי מקצוע אחרים כמו רופא ילדים או פסיכולוג.

חשוב להבין שהאבחון הוא פסיכודידקטי, כאשר קלינאי התקשורת מבצע את האבחון הדידקטי ואילו פסיכולוג מומחה בתחום מבצע את האבחון הפסיכולוגי של הילד.

 

ההורים מעורבים באופן פעיל בתהליך הטיפולי. להורים יש תפקיד מכריע כי הלמידה מתרחשת כל היום ובכול יום. ההורים עובדים עם קלינאי התקשורת כדי להגדיר לילד יעדים. בנוסף הם מספקים לקלינאי התקשורת פרטים חיוניים על הילד. ההורים גם מתרגלים עם הילד בבית את התרגילים שסיפק המטפל.

 

לאחר שקלינאי התקשורת קבע שהילד זקוק לטיפול, כדאי להתחיל בכך מיד וללא עיכובים. רוב הילדים הצעירים מגיעים לפגישות שלוש פעמים בשבוע, ויש ילדים הזקוקים רק ל-2 מפגשים בשבוע.

 

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

אולי יעניין אותך גם?

הפרעת תקשורת

הפרעת תקשורת הפרעות תקשורת עלולות להשפיע על האופן שבו אדם קולט, שולח, מעבד ומבין את הרעיונות שהוא שומע. הפרעות תקשורת עלולות להחליש את כישורי הדיבור

קרא עוד »

הפרעת קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז לכולם קשה לפעמים לשבת בשקט, להתמקד במשהו או לשלוט בהתנהגות האימפולסיבית שלהם. אבל עבור חלק מהאנשים הקשיים הם עד כדי כך עקשניים

קרא עוד »

מעוניינים בשיחת ייעוץ מקלינאי/ת תקשורת מומלץ באיזור שלכם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם:

דילוג לתוכן