חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קלינאות תקשורת - לימודי ערב

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

כרגע אין מסלול פעיל ללימודי ערב במוסדות הלימוד בארץ לתואר הפרעות בתקשורת\קלינאות תקשורת.
לכשיהיה מוסד שיציע, כמובן שנעדכן כאן באתר.תמיד כדאי לפנות למוסדות ולשאול ישירות - מוזמנים להשאיר פרטים בטופס ונדאג שיחזרו אליכם.

מעל ל- 90% מהגולשים ציינו שהתוכן עזר להם לקבל החלטה מושכלת לבחירת המסלול המתאים להם לתואר ראשון בקלינאות תקשורת.

קלינאי תקשורת יכולים לעזור לאנשים בכול גיל הסובלים מהפרעות תקשורת או מבעיות בליעה. אם עיסוק בתחום זה מושך אתכם ואתם שוקלים להירשם ללימודי ערב לתואר ראשון בקלינאות תקשורת או בהפרעות בתקשורת (אותה גברת בשינוי אדרת), הנה מידע על מקצוע זה שיוכל לעזור לכם להחליט.

ישנם סטודנטים רבים המחפשים ללמוד תואר ראשון בקלינאות תקשורת ובמקביל לשמור על חיי חברה ועבודה, כתוצאה מכך, מסודות לימוד שונים מציעים לימודי קלינאות תקשורת במסלול ערב.

מידע על אתר קלינאי

בוגרים מספרים

"לא ידעתי אם כדאי לי לבחור בלימודי הפרעות תקשורת למרות שהמון זמן ידעתי שזה תחום שמאוד מעניין אותי, בזכות המידע באתר ''קלינאי' הבנתי שזה התחום שלי"​

איפה אפשר ללמוד קלינאות תקשורת בלימודי ערב?

אם אתם עובדים ורוצים לשלב עבודה עם לימודים, תוכלו להירשם ללימודי ערב שיאפשרו לכם לעבוד במהלך היום וללמוד בשעות אחר הצהריים ולרוב גם בימי שישי בבוקר.

הנה שלוש מכללות המציעות לימודי ערב למבקשים ללמוד תואר ראשון בחוג להפרעות בתקשורת:

 

לימודי קלינאות תקשורת במסלול ערב במכללה האקדמית הדסה בירושלים – המכללה מציעה לימודי ערב בהפרעות תקשורת, כאשר תנאי הקבלה דורשים ציון מתאם מינימלי 650, ציון 100 לפחות בסיווג אנגלית ומעבר ראיון קבלה. אם יש לכם תואר ראשון אחר, תידרשו להציג ציון ממוצע של 87 ומעלה.

 

לימודי קלינאות תקשורת במסלול ערב בקמפוס שטראוס – מיועד במיוחד לנשות הציבור החרדי שיכולות להשיג תואר ראשון בהפרעות תקשורת בלימודי ערב. תנאי הקבלה לחוג זה כוללים ציון משוקלל על סמך בגרות מלאה ומבחן תי״ל; ציון 100 ומעלה במבחן אמי״ר; וציון במבחן מיון אנגלית בפסיכומטרי (או במבחן אמי״ר); ומעבר ראיון קבלה.

לימודי קלינאות תקשורת במסלול ערב בקריה האקדמית אונו – מזמינה אתכם להירשם ללימודי ערב בהפרעות תקשורת. תנאי הקבלה לחוג זה כוללים: ממוצע בגרות מינימום 95, ציון פסיכומטרי מינימום 650, רמת אנגלית, בסיסית, מתקדמים א׳ ומעבר יום עיון. אם כבר יש לכם תואר ראשון אחר, תוכלו להתקבל אם ממוצע הציונים שלכם הוא לא פחות מ-80.

מהן הסיבות בגינן ילדים ומבוגרים זקוקים לקלינאי תקשורת?

קלינאי תקשורת יכולים לשפר מספר הפרעות בתקשורת ובבליעה, כגון:

מתייחסות לקשיי הגייה, לקושי המתבטא בהוספה, החלפה, השמטה או עיוות של צלילים במילים. דוגמה לכך היא כשילד אומר ׳ביון׳ במקום ׳בלון׳, כלומר החלפת הצליל ל׳ ב-י׳.

 

 מתייחסות לקשיים בקצב, בזרימה, במהירות או בקצב הדיבור. אחת הדוגמאות הידועות להפרעת שטף הוא הגמגום, כשאדם חוזר על צלילים במילים או מדבר עם עצירות מביכות בין המילים.

 

מתייחסות לדיבור שנשמע מאנפף או כדיבור עם אף סתום באופן מתמשך. הפרעות אלה עשויות לנבוע מחסימות או משיבושים בזרימת האוויר בחלל האף או הפה. הפרעות תהודה קשורות לחך שסוע, להפרעות נוירולוגיות ולשקדים מוגדלים.

 

 נגרמת לעתים קרובות משבץ מוחי או ממצבים במערכת העצבית המשפיעים על שרירי הפנים ותפקודם (כמו טרשת נפוצה). בעיה זו מופיעה כקושי בשליטה בשרירים הנדרשים לדיבור. אדם עם דיסארתריה עשוי לדבר באיטיות, להבליע מילים ולהישמע מתוח ונחנק.

 

משפיעה על יכולתו של אדם להבין את השפה ולהשתמש בה, בין אם באופן מילולי ובין אם בקריאה וכתיבה – או בשניהם. אפזיה ידועה כהפרעת תקשורת נרכשת הנגרמת לרוב כתוצאה משבץ מוחי.

 

 אנשים עם הפרעות קוגניטיביות-תקשורתיות סובלים מפגיעה בחלק המוח שעוזר לנו בחשיבה. אנשים אלה עלולים להיראות מפוזרים, אימפולסיביים, מוסחי דעת או שכחנים. תופעות אלה מתרחשות בדרך כלל בגלל בעיות ביולוגיות, כמו התפתחות מוחית לא תקינה, מצבים נוירולוגיים שונים, פגיעה מוחית או שבץ מוחי.

 

 אתגרים אלה מתייחסים לקושי של אדם להבין או לתפוס את מה שנאמר לו. אדם עם קשיים בקליטת השפה מתקשה לעקוב אחר הוראות, עשוי להיראות כחסר עניין או כמי שדעתו מוסחת כאשר מישהו מדבר אליו, או שיש לו אוצר מילים מוגבל. הגורמים לקשיים אלה נובעים מהפרעות התפתחותיות או מבעיות כגון תסמונת דאון, אוטיזם ועיכובים התפתחותיים, כמו גם אובדן שמיעה או בעיות סביבתיות (למשל, כשילד מתפתח בסביבה שבה לא קיים גירוי שפתי).

 

 בעיות אלה מתייחסות לקושי של אדם לבטא את עצמו באמצעות השפה. ישנם כמה סימני היכר לקשיים אלה, כגון: שימוש בשפה דקדוקית לא מדויקת (כמו ׳אני שותה כוס׳, במקום ׳אני שותה מכוס׳). בדומה לקשיי קליטת השפה, חלק מהגורמים לקשיים בשימוש בשפה הם עיכובים התפתחותיים, הפרעות וליקויים התפתחותיים או אובדן שמיעה.

 

 אדם המתקשה בתקשורת החברתית שלו, עשוי להיראות מביך או כמי שאינו מבין את הסיטואציה. ייתכן שלא יוכל להתאים את השפה שלו למצבים חברתיים שונים (למשל שינוי השפה כשהוא מדבר עם המורה לעומת עם החבר), יתקשה לזהות את סימני התקשורת הבלתי מילוליים ולהתקשות לתקשר בנסיבות חברתיות (למשל לברך, לשאול שאלות). קשיים בתקשורת חברתית ידועים כסימן היכר של אוטיזם, ויכולים להופיע גם במצבים אחרים, כמו לאחר פגיעה מוחית טראומטית או בגלל עיכובים התפתחותיים.

קלינאות תקשורת איך היא יכולה לעזור?

קלינאי תקשורת יכולים להמליץ על טכניקות מתאימות לקבוצות שונות של אנשים, בהתאם לקשיים המאתגרים אותם. שירותי קלינאות תקשורת לילדים ולמבוגרים עשויים להיות שונים מבחינת המסגרת שבה מתקיים בדרך כלל הטיפול ומבחינת האופן שבו הטיפול מתנהל.

קלינאות תקשורת לילדים

קלינאות תקשורת לילדים עשויה להתקיים במפגש אחד על אחד, בכיתה או בקבוצה קטנה. צורת הטיפול תלויה באופי בעיית התקשורת ובמקום שבו מתרחש הטיפול. פעילויות ותרגילים טיפוליים ישתנו בהתאם לגיל של הילד ובהתאם לקשיים המאתגרים אותו.

הנה כמה דוגמאות לפעילויות המשמשות בעת הטיפול בילדים:

  • שימוש בספרים, בתמונות ובחפצים כדי לסייע לילד בלימוד השפה.
  • שימוש במחשק, כמדיום להתערבות ולגירוי השימוש בשפה.
  • לימוד צלילי הדיבור והפקת ההברות.
  • הנפקת תרגילי בית לילדים ומתן אסטרטגיות להורים ולמורים, לעבודה עם הילדים כדי לשפר את בעיות התקשורת ו/או הבליעה שלהם.

קלינאות תקשורת למבוגרים

קלינאי תקשורת המטפלים במבוגרים עובדים לרוב במפגשים של אחד על אחד. הם מתכננים תרגילים המתמקדים בסיוע לשיפור תפקוד הבליעה, הדיבור, השפה והתקשורת הקוגניטיבית של המבוגר. הטיפולים המיועדים למבוגרים עשויים לכלול:

  • עבודה המתמקדת במיומנויות חשיבה, כמו פתרון בעיות, זיכרון וכושר ארגון כדי לשפר את התקשורת הקוגניטיבית.
  • יצירת אסטרטגיות שיחה שנועדו לשפר את התקשורת החברתית.
  • ביצוע תרגילים המכוונים לשיפור הנשימה או לחיזוק שרירי הפה, בהתאם לגילו של המטופל, לסוג בעיית התקשורת ולחומרתה, למצב רפואי בסיסי, לתדירות של שירותי הטיפול ולמשך הזמן הנדרש כדי לגרום לשינוי.

סוגי הקריירה המוצעים לקלינאי תקשורת

קלינאי תקשורת עובדים עם אנשים לאורך כל תוחלת החיים. אנחנו רגילים לחשוב על קלינאי תקשורת כמי שעוזרים לילדים לבטא צלילים בצורה נכונה, אבל הם עושים הרבה יותר מזה!

קלינאי תקשורת עשויים לכלול סוגים שונים של עבודה, כגון:

  • עבודה עם פעוטות וילדים בגיל הגן, כדי לעזור להם לפתח מיומנויות שפה מוקדמות.
  • תמיכה בילדים ובמבוגרים עם אוטיזם במטרה ללמד אותם להשתמש בהתקני דיבור כדי שיוכלו לתקשר את הרצונות והצרכים שלהם.
  • עזרה לאנשים מבוגרים שעברו פגיעות ראש, כדי שניתן יהיה לשחזר את היכולת שלהם להבין את השפה ולחזור לדבר.
הפרעת קשב וריכוז ילדים

באילו מסגרות עובדים קלינאי תקשורת?

עבודה עם פעוטות וילדים – התערבות מוקדמת לקידום התפתחותם

קלינאי תקשורת רבים מועסקים במסגרות חינוכיות. הם עשויים לעבוד במרפאות לטיפול בתינוקות ובפעוטות, בגני ילדים, בבתי הספר היסודיים ובתיכוניים. קלינאי תקשורת העוסקים בהתערבות מוקדמת עשויים להתמקד בכול אחד מסוגי התעסוקה הבאים:

  • לטפל בהפרעות האכלה אצל תינוקות ופעוטות.
  • לספק חינוך והכשרה להורים כדי לקדם את התפתחות השפה של פעוטות.
  • לבקר במעונות יום ובמסגרות אחרות לגיל הרך, כדי לספק שירותים נחוצים לילדים עם עיכוב שפתי (קליטה והבעה).

 

קלינאי תקשורת העובדים בגנים ובבתי הספר עשויים לבצע כל אחת מהמשימות הבאות:

  • לספק טיפול בשפה כדי לעזור לילדים מתקשים לעקוב אחר ההנחיות ולענות על שאלות.
  • לשתף פעולה עם מורים כדי לפתח מיומנויות אוריינות קרב תלמידים, תוך התמקדות הן במיומנויות הפקת צלילי האותיות והמילים והן בפיתוח אוצר המילים שלהם.
  • לעזור לילדים עם אוטיזם לעבוד על מיומנויות עבודה כדי שיוכלו להשתלב במסגרות תעסוקה שונות.

עבודה במסגרת שירותי הבריאות

קלינאי תקשורת רבים מועסקים במתקני בריאות שונים, מרפאות, בתי חולים, בתי אבות ועוד. במסגרות אלה, קלינאי תקשורת עשויים לבצע משימות שונות, כגון:

  • אבחון וטיפול בהפרעות קוגניטיביות-תקשורתיות והפרעות שפה ו/או בעיות בליעה.
  • עובדה עם פגים ביחידה לטיפול נמרץ יילודים כדי לפתח את היכולת שלהם לינוק בבטחה וביעילות.
  • עזרה לחולים עם מחלת אלצהיימר לשמור על האוריינטציה שלהם ולעזור לבני המשפחה לבנות להם סדר יום שיעזור להם בבעיות זיכרון ושימת הלב.

עבודה בקליניקה פרטית

קלינאי תקשורת מוצאים תעסוקה במשרה מלאה או חלקית, בקליניקות פרטיות. לפעמים הם עצמם בעלי הקליניקה, או שהם מועסקים בקליניקה כשכירים. במקרים אלה, קלינאי תקשורת עשויים לספק אבחונים, טיפולים, ייעוץ או שירותים מנהליים.

עבודה במכללות ובאוניברסיטאות

קלינאי תקשורת מקבלים הזדמנויות להשתלב בהוראה, במחקר או בפיקוח קליני במכללות ובאוניברסיטאות. הם עשויים לעבוד עם לקוחות במתקן קליני של האוניברסיטה, או במרפאה הקשורה אליו. קלינאי תקשורת עם תארים מתקדמים יותר, עשויים לעסוק במגוון תחומים, כמו:

  • לגלות גילויים חדשים על הפרעות דיבור, שפה ובעיות בליעה.
  • ללמד ולהדריך סטודנטים במחקר, בהוראה ובפרקטיקה קלינית.
  • לכהן בוועדות מייעצות כמומחים בהפרעות תקשורת.
  • לחנך את הציבור בכול הקשור להתפתחות התקשורת ולהפרעות בתקשורת.

קלינאי תקשורת בעלי תואר שני עשויים לעבוד גם כמנחים קליניים של בוגרי תואר ראשון.

מה נדרש כדי להפוך לקלינאי תקשורת מעולה?

 

כמה תכונות עשויות להפוך אתכם לקלינאי תקשורת מעולים, וביניהם אינטליגנציה גבוהה, אדיבות ורוח צוות. אבל בזאת לא די, הנה כמה תכונות חשובות נוספות שאמורות להיות מנת חלקם של קלינאי תקשורת:

חמלה: קלינאי תקשורת פועלים מתוך סבלנות ואמפתיה כשהם עובדים עם המטופלים שלהם מדי יום. קריירה בתחום זה מעידה על רצון עז לעזור לאנשים ולשרת את הקהילה.

יצירתיות: קלינאי תקשורת יוצרים תרגילים יצירתיים וחדשניים כדי לטפל בצרכים האישיים של כל מטופל.

התלהבות: קלינאי תקשורת אמורים לעודד את המטופלים שעוברים תרגילים מאתגרים, תוך שהם מזהים מה רוצה המטופל לשפר, ומשלבים זאת בתוכנית הטיפולית שלהם.

אינטליגנציה: קלינאי תקשורת הם בעלי ידע רחב בתקשורת, במדעי המוח ובדיסציפלינות אחרות, כמו בלשות.

התמדה: קלינאי תקשורת פועלים ללא הרף כדי לשקם ולשפר את איכות החיים הכוללת של המטופל.

כושר הסתגלות: קלינאי תקשורת קיבלו הכשרה שמאפשרת להם להעריך, לאבחן ולטפל בהפרעות תקשורת שונות המאתגרות ילדים ומבוגרים.

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

אולי יעניין אותך גם?

הפרעת קשב וריכוז

הפרעת תקשורת

הפרעת תקשורת הפרעות תקשורת עלולות להשפיע על האופן שבו אדם קולט, שולח, מעבד ומבין את הרעיונות שהוא שומע. הפרעות תקשורת עלולות להחליש את כישורי הדיבור

קרא עוד »
לימודי קלינאות תקשורת ואוטיזם

הפרעת קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז לכולם קשה לפעמים לשבת בשקט, להתמקד במשהו או לשלוט בהתנהגות האימפולסיבית שלהם. אבל עבור חלק מהאנשים הקשיים הם עד כדי כך עקשניים

קרא עוד »

מעוניינים בשיחת ייעוץ מקלינאי/ת תקשורת מומלץ באיזור שלכם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם:

דילוג לתוכן