חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לימודי קלינאות תקשורת לבעלי תואר ראשון

מעל ל- 90% מהגולשים ציינו שהתוכן עזר להם לקבל החלטה מושכלת לבחירת המסלול המתאים להם לתואר ראשון בקלינאות תקשורת.

נתחיל מהמידע הכי רלוונטי לכם – כבעלי תואר ראשון בתחום אחר, תוכלו להתקבל ללימודי קלינאות תקשורת אם ממוצע הציונים שלכם בתואר הראשון נע בין 85 ל-95, תלוי במוסד האקדמי בו אתם מעוניינים ללמוד.

ומשאמרנו זאת, אפשר להתמקד ביתרונות שמקנים לכם לימודי תואר ראשון בקלינאות תקשורת, גם אם כבר יש לכם תואר ראשון בתחום אחר.

תקשורת היא אחת המיומנויות הבסיסיות של בני האדם, אבל לפעמים, היכולת לתקשר חסומה או מוגבלת באופן קיצוני על ידי מספר גורמים.

מחלות גופניות או נפשיות, בעיות נוירולוגיות, סמים, חרשות ואפילו הגייה לא ברורה וגמגום עלולים לפגוע ביכולת של האדם לתקשר בהצלחה עם אחרים.

קלינאי תקשורת עובדים עם לקויות תקשורת (דיבור ושפה), כדי לשחזר ולהרחיב את יכולות התקשור של המטופלים. עיסוק בתחום זה ולהפוך לקלינאי תקשורת דורש תואר ראשון או תואר שני אם אתם רוצים לקבל תעודה של קלינאי תקשורת מוסמך.

מידע על אתר קלינאי

האם קיים מסלול ייעודי לימודי קלינאות תקשורת לבעלי תואר ראשון?

נכון להיום, אין בארץ מוסדות לימוד המציעים מסלול להסבת אקדמאים לקלינאות תקשורת. המשמעות היא שכל בעל תואר ראשון בתחום אחר, שרוצה לעסוק בקלינאות תקשורת, חייב להיות בעל תואר ראשון בהפרעות תקשורת.

לימודי קלינאות תקשורת לבעלי תואר ראשון זהים ללימודים של הסטודנטים האחרים. כלומר, תידרשו ללמוד את כל הקורסים, מתחילתם ועד סופם גם אם יש לכם תואר ראשון. אין פטורים ואין קיצור של משך הלימודים. הסיבה לכך היא שמדובר במקצוע פרא רפואי שבו נדרשים לימודים בתחומים רלבנטיים, כולל התנסות מעשית.

אגב, אותו דין חל גם על לימודי קלינאות תקשורת מעל גיל 30. גם הסטודנטים המבוגרים יותר יידרשו לעבור את כל המסלול ולעמוד בכול המטלות הלימודיות הנדרשות, אם הם רוצים להשיג תואר ראשון בהפרעות תקשורת.

טיפול קלינאית תקשורת בהפרעת קשב וריכוז

בוגרים מספרים

"אתר 'קלינאי'הקנה לי את הכלים שהייתי צריכה רגע לפני בחירת מסלול לימודים לתואר ראשון"

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

האם עיסוק זה מתאים לי?

לפני שאתם מתחילים בלימודי תואר ראשון נוסף, כדאי לבדוק אם קלינאות תקשורת הוא אכן העיסוק המתאים לכם. איך תעשו זאת? הנה כמה דברים שיעזרו לכם:

  • התנדבו – תרמו מזמנכם והתנדבו לבית ספר מקומי, בית חולים, קליניקה לטיפול בדיבור ושמיעה או בית אבות. לא חשוב היכן תתנדבו, אבל חוויה זו תספק לכם התנסות בעולם האמתי ותסייע לכם לקבוע גם אם תחום זה מתאים לכם, וגם באיזו מסגרת תעסוקתית תרצו להשתלב בתום הלימודים.

  • השתתפו במחקר – נסו להתנדב באחד ממתקני המחקר. זה יעזור לכם להבין טוב יותר את המהות של מחקר בתחום הפרעות התקשורת ויכין אתכם טוב יותר ללימודים.

  • קחו בחשבון שמיומנויות המפתח שבהם תצטרכו לשלוט כדי להפוך לקלינאי תקשורת יעילים, כוללים, בין היתר, הקשבה, תקשורת וחשיבה ביקורתית. לכן, כדאי לבחון מראש אם תכונות אלה אכן מתאימות לאישיות שלכם.

קלינאות תקשורת – מה מטרת הלימודים?

לימודי קלינאות תקשורת כוללים מגוון רחב של נושאים כמו: אנטומיה, פיזיולוגיה, הפרעות בתקשורת ופונטיקה – כשכל הנושאים הללו אמורים לעזור לבוגרים לפתח את יכולות הליבה של קלינאי התקשורת.

מטרת הלימודים במסלול להפרעות תקשורת המכשיר קלינאי תקשורת בעלי תואר ראשון, היא להקנות לסטודנטים:

  • ידע תיאורטי מדעי בהיבטים הרלבנטיים הכוללים, בין השאר היבטים לשוניים, פסיכולוגיים, פיזיים, קוגניטיביים, חברתיים, רגשיים, התפתחותיים או נוירולוגים.

  • יישום הידע הנרכש לתחומים כמו: אבחון, ייעוץ, טיפול, חינוך, הוראה, שיקום ומחקר, כולל מציאת אסטרטגיות למניעה או לטיפול בהפרעות תקשורת שונות.

  • מטרה נוספת של לימודי תואר ראשון בהפרעות תקשורת היא לעודד את הסטודנטים המצטיינים להמשיך ללימודי תואר שני בקלינאות תקשורת, ומשם לתואר שלישי תוך התמחות בקלינאות תקשורת, כדי:
    • להוסיף ידע לשדה המחקר
    • לפתח את ענף הטיפול בהפרעות תקשורת
    • ללמד באקדמיה את הדור הבא של קלינאי התקשורת

 

במסגרת הלימודים לתואר שני, הסטודנטים בוחנים את הגורמים המשפיעים על התקשורת האנושית, כולל הגורמים והביטויים של הפרעות נפוצות: פיזיות, פסיכולוגיות ונוירולוגיות. קורסים אחרים מתמקדים בסוגיות אתיות, משפטיות ומקצועיות, כשתוכנית הלימודים כוללת גם התנסות קלינית בפיקוח אנשי מקצוע. כולל:

מה כוללת תוכנית הלימודים לתואר ראשון בהפרעות תקשורת

תוכנית הלימודים בהפרעות תקשורת מאפשר לסטודנטים לבחור את תחום ההתמחות שלהם בדיבור, שפה ובשמיעה.

בתוכנית מגוון קורסים תיאורטיים בתחומים רלבנטיים כמו:

  • חינוך חברה והתנהגות
  • מדעי השפה, הדיבור והשמיעה
  • הפרעות בתקשורת – טיפול ושיקום
  • וקורסים הקשורים למקצועות הבריאות ולמדעי החיים

 

תכנית הלימודים כוללת גם התנסות קלינית שמתמקדת בפיתוח כלים ומיומנויות לאבחון, לייעוץ ולטיפול, המבוססים על הידע התיאורטי הנלמד בקורסים שונים.

במסגרת לימודי התואר תתמודדו גם עם תהליכים שיקומיים וחינוכיים שיסייעו לכם לפתח אישיות טיפולית.

כיוון שהפרעות תקשורת מופיעות בכול סוגי האוכלוסייה, מתינוקות ועד בני הגיל השלישי, ההתנסות הקלינית תחשוף אתכם לסוגיות אבחון וטיפול הקשורות להפרעות ולליקויי תקשורת הן בקרב ילדים והן בקרב מבוגרים.

תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון בקלינאות תקשורת

קבלה ללימודי קלינאות תקשורת לבעלי תואר ראשון לא תדרוש מכם להציג ציוני בגרויות או פסיכומטרי. במקרה שלכם, ממוצע ציונים בתואר ראשון אחר, שנע בין 85 ל-95 יכול להיות כרטיס הכניסה ללימודי הפרעות תקשורת. זה תלוי במוסד האקדמי בו בחרתם ללמוד כי לכול מוסד יש תנאים משלו. חשוב לבדוק זאת לפני שאתם מגישים את מועמדות ללימודים.

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

ומה לגבי לימודי קלינאות תקשורת לחרדים בעלי תואר ראשון?

אם אתם חרדים בעלי תואר ראשון בתחום אחר, ואתם מבקשים להתקבל ללימודי קלינאות תקשורת לחרדים, לא תוכלו לקבל הנחות בזכות התואר הראשון שכבר רכשתם, ותצטרכו לעמוד בכול המטלות והעבודות הנדרשות מסטודנטים ׳רגילים׳, נטולי תואר ראשון.

אגב, מסלול לימודים מתאים לקהילה שלכם תוכלו למצוא במסגרת הקריה האקדמית אונו, המציעה מסלול של תואר בקלינאות תקשורת לחרדים.

אפשרויות תעסוקה

כבעלי B.A בקלינאות תקשורת, תהיו מוכשרים לעבודה מעשית כקלינאי תקשורת במספר תחומים, כגון:

  • הפרעות בדיבור
  • הפרעות שפה
  • הפרעות שמיעה
  • הפרעות תקשורת

מבחינת אפשרויות תעסוקה – כבוגרי תואר ראשון בקלינאות תקשורת תוכלו להשתלב בעבודה בבתי הספר, במרפאות קופות החולים, בבתי חולים או בקליניקות פרטיות.

כקלינאי/ת תקשורת לילדים אתם עשויים לטפל בילד שסובל מהפרעות התפתחותיות הבאות לביטוי בתקשורת לקויה הגורמת לגמגום, לקושי לדבר בשטף, לקושי בהיגוי עיצורים שונים וכו׳. או בילד שסובל מבעיות בליעה.

כקלינאי/ת תקשורת למבוגרים אתם עשויים לטפל באנשים מבוגרים שעברו שבץ מוחי או פציעה, שבגינה איבדו את היכולת לדבר ולתקשר באופן הרגיל. כקלינאי תקשורת תבנו עבור מטופל שכזה תכנית טיפולים מותאמת אישית שאמורה להחזיר למטופל את כושר הדיבור או את כושר הבליעה, תלוי בהפרעה המאפיינת את המצב הספציפי שלו.

אם אתם תוהים כמה מרוויח קלינאי תקשורת? התשובה קשורה כמובן לרמת הניסיון והמוניטין של קלינאי התקשורת. אבל בדרך כלל המתחילים עשויים להרוויח בתחילת דרכם כ-5000 שקלים בחודש, כשהוותיקים והמנוסים יותר מגיעים גם לשכר של כ-30,000 שקלים בחודש.

למה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת?

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

אולי יעניין אותך גם?

קלינאי תקשורת

קלינאי תקשורת לילדים

קלינאי תקשורת לילדים אם ילדכם מתקשה לקרוא או לאיית, אם הוא מפגין קשיים בדיבור ובהפקת צלילים, קרוב לוודאי שטיפול על ידי קלינאי תקשורת מוסמך ומיומן

קרא עוד »
קלינאות תקשורת ואוטיזם

אוטיזם

אוטיזם עד לאחרונה דיברו המומחים על סוגים שונים של אוטיזם, כמו הפרעה אוטיסטית או תסמונת אספרגר, אולם היום, כל ההפרעות הללו נקראות ״הפרעות על ספקטרום

קרא עוד »
לימודי קלינאות תקשורת ואוטיזם

הפרעת קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז לכולם קשה לפעמים לשבת בשקט, להתמקד במשהו או לשלוט בהתנהגות האימפולסיבית שלהם. אבל עבור חלק מהאנשים הקשיים הם עד כדי כך עקשניים

קרא עוד »
הפרעת קשב וריכוז

הפרעת תקשורת

הפרעת תקשורת הפרעות תקשורת עלולות להשפיע על האופן שבו אדם קולט, שולח, מעבד ומבין את הרעיונות שהוא שומע. הפרעות תקשורת עלולות להחליש את כישורי הדיבור

קרא עוד »

מעוניינים בשיחת ייעוץ מקלינאי/ת תקשורת מומלץ באיזור שלכם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם:

דילוג לתוכן