חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לימודי קלינאות תקשורת לחרדים בקמפוס שטראוס

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

מעל ל- 90% מהגולשים ציינו שהתוכן עזר להם לקבל החלטה מושכלת לבחירת המסלול המתאים להם לתואר ראשון בקלינאות תקשורת.

׳קמפוס שטראוס׳ מציע לנשים חרדיות תואר ראשון בלימודי הפרעות בתקשורת. חוג זה עוסק במניעה, באבחון ובשיקום של לקויות והפרעות בתחומי התקשורת, השמיעה, השפה, הדיבור והבליעה. הלימודים מעניקים תואר ראשון מהמכללה האקדמית הדסה ומכשירים קלינאיות תקשורת לעבודה בתחום הקליני-טיפולי, במחקר או בפיתוח.

בוגרים מספרים

"בזכות היועצים של 'קלינאי' הצלחתי להשתלב בלימודי תואר ראשון בקלינאות תקשורת במסלול שהכי מתאים לי"​

מידע על אתר קלינאי

מהי קלינאות תקשורת?

קלינאות תקשורת מטפלת בבעיות דיבור, שפה ובליעה בקרב ילדים או מבוגרים. הפרעת דיבור היא מצב שבו אדם מתקשה ליצור או להפיק את צלילי הדיבור הנדרשים כדי לתקשר עם אחרים. הפרעות שכאלה יכולות להקשות על הבנת הדיבור של האדם.

הפרעות דיבור

הפרעות הדיבור הנפוצות הן:

הפרעות שפה

בשונה מהפרעות דיבור, הפרעות שפה מתייחסות לאנשים המתקשים:

הגורמים

דיבור הוא אחת הדרכים העיקריות שבהן בני אדם מתקשרים עם הסובבים אותם. הדיבור מתפתח באופן טבעי, בד בבד עם סימנים אחרים המאפיינים את הגדילה וההתפתחות התקינה.

הפרעות בדיבור עשויות להתבטא בחזרה על צלילי מילה או ביטוי. גמגום עשוי להיות מצב של בעיית שטף חמורה. הפרעות בדיבור עלולות להיגרם על ידי מספר סיבות, כגון:

הפרעות ארטיקולציה והפרעות פונולוגיות עלולות להופיע בבני משפחה אחרים.

סיבות אחרות עשויות להיות:

הפרעות קול נגרמות מבעיות במעבר האוויר. במצבים תקינים, האוויר עובר מהריאות, דרך מיתרי הקול, ולאחר מכן דרך הגרון, האף, הפה והשפתיים. הפרעת קול עשויה לנבוע ממצבים כמו:

למי מתאים ללמוד קלינאות תקשורת?

אם אתם מתלבטים אם ללמוד קלינאות תקשורת, ולא בטוחים אם זו באמת הקריירה הנכונה עבורכם, יש מספר שאלות שתוכלו לשאול את עצמכם כדי לוודא שאתם מקבלים את ההחלטה הנכונה.

קלינאי תקשורת ממלאים תפקיד חשוב בתעשיית הבריאות, על ידי אבחון וטיפול בהפרעות דיבור, שפה, תקשורת ובליעה. אבחון, טיפול, התערבות, חינוך ותמיכה הניתנים על ידי קלינאית התקשורת, חוברים יחדיו כדי להעצים את המטופלים ולשפר את צורת ההתקשרות שלהם, כאשר התוצאה הסופית היא מטופל שמסוגל ליצור קשרים משמעותיים יותר עם יקיריו ועם הקהילה הרחבה יותר.

מסיבה זו, רוב האנשים השואפים לקריירה כקלינאי תקשורת, הם בעלי דחף לעזור לאחרים ולהפוך את העולם למקום טוב יותר.

רוב האנשים, כשהם חושבים על קלינאי תקשורת, הם מדמיינים בדרך כלל מטפלים המתמחים בעבודה עם ילדי בתי הספר. למרות שמסלול קריירה זה הוא די פופולרי בקרב קלינאי התקשורת, עדיין זה רחוק מלהיות האפשרות היחידה. למעשה, קריירה בקלינאות תקשורת מציעה גמישות רבה.

קלינאי תקשורת מעידים שהקריירה שלהם היא ללא גבולות. הם יכולים לעבוד עם מגוון גילאים ועם סוגים שונים של הפרעות תקשורת שיכולים להשתנות לאורך הקריירה שלהם.

קלינאי תקשורת יכולים לעבוד במגוון מסגרות ולמלא תפקידים משמעותיים שונים, תלוי במקום בו הם עובדים. למשל, קלינאי תקשורת יכול להתחיל בעבודה עם ילדי בית ספר, ובהמשך לעבור לעבודה במוסד סיעודי, בבית חולים, במרפאה או בפרקטיקה פרטית.

כמקצוע בתחום הבריאות, קלינאי התקשורת מאומנים לטפל באנשים בכל הגילאים, כלומר מלידה ועד לגיל השלישי. המשמעות היא שהם יכולים לעבוד במסגרות שונות, החל ממרכזי אשפוז או אשפוז חוץ, דרך עבודה במסגרות גריאטריות למבוגרים המתגוררים במוסדות סיעודיים מיומנים, ועד לעבודה בבתי ספר והתערבות בגיל המוקדם יותר כדי לקדם ילדים עם הפרעות תקשורת או בליעה וללוות אותם בעזרת תוכנית לימודית פרטנית מותאמת לכול ילד באופן אישי.

קלינאות תקשורת דורשת לא רק דחף לעזור לאחרים, אלא גם יכולת להבין מושגים וטכנולוגיות מפתח בתחום הרפואי והמדעי. אם אתם מתעניינים בבריאות, ברפואה, במדע ובטכנולוגיה, נראה שעבודה כקלינאי תקשורת תאפשר לכם להפעיל את הידע בתחומים הללו במהלך הקריירה שלכם.

המקצוע של קלינאי תקשורת כולל הבנה בסיסית בנושאי מדע ויכולת להשתמש בטכנולוגיות רלוונטיות. אז אם יש לכם עניין או תשוקה למדע ולטכנולוגיה ולצומת שבו נושאים אלה מסייעים לכם לעזור לאחרים, אזי קלינאות תקשורת יכולה להיות קריירה נהדרת עבורכם.

מה יהיה ציר הזמן של קריירה כקלינאי תקשורת?

למרות שקריירה כקלינאי תקשורת היא מתגמלת, הן מבחינת השכר והן מבחינת היכולת שלכם להשפיע ולגרום לשינוי אמיתי באיכות החיים של המטופלים שלכם, כניסה לתחום תדרוש מכם השקעת זמן. אז עד שתצליחו להפוך לקלינאי תקשורת, יהיה עליכם:

ההליך כולו עשוי לקחת בין שש לשמונה שנים מתחילת התואר הראשון ועד לקבלת תואר שני בלימודי הפרעות תקשורת, תלוי כמובן במהירות שבה תשלימו את הלימודים שלכם בכול אחד מהשלבים

למה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת בקמפוס שטראוס?

בקמפוס שטראוס יש מסלול מיוחד ללימודי קלינאות תקשורת לחרדים במסלולים מיוחדים עם הפרדה בין קמפוס לנשים וקמפוס לגברים.

כבוגרות קמפוס שטראוס, תקבלו תואר ראשון מהמכללה האקדמית הדסה. המציאות מלמדת שבשוק התעסוקה קיים ביקוש רב לבוגרי החוג להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית הדסה. המשמעות היא שתוכלו להשתלב בעבודה, ולעזור למגוון קהלים המשוועים לטיפול מקצועי בבעיות תקשורת שונות, המונעות מהם לקיים אורח חיים רגיל ולהגשים את הפוטנציאל שלהם.

הלימודים בקמפוס שטראוס יפגישו אתכם עם צוות מרצים מן השורה הראשונה. מרצים שהם אנשי אקדמיה מהמובילים בתחום ההתמחות שלהם.

קחו בחשבון שהעיסוק בתחום קלינאות תקשורת מותנה לא רק בקבלת התואר הראשון, אלא גם במעבר מבחן של משרד הבריאות. לאחר עמידה בתנאים אלה, תוכלו להשתלב בתעסוקה בתחומים השונים הדורשים קלינאי תקשורת: בתחום הקליני-טיפולי, במחקר ופיתוח, בהוראה ובהדרכה.

כבוגרות החוג להפרעות בתקשורת תוכלו לתרום תרומה משמעותית לשיפור חייהם של ילדים ומבוגרים המתמודדים עם בעיות תקשורת, שפה, דיבור ובליעה.

למה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת?

קריירה אלטרנטיבית לקלינאי תקשורת

אם לאחר שעניתם על השאלות הללו, והחלטתם שקלינאות תקשורת היא לא הקריירה המתאימה לכם, עדיין לימודי תואר ראשון בהפרעות תקשורת יכולים לספק לכם קריירות רבות אחרות, המציעות לכם סיפוק דומה לסיפוק שהוא מנת חלקם של קלינאי התקשורת.

אם מה שמניע אתכם זה בעיקר הדחף לחולל שינוי בחייהם של אחרים, אתם עשויים להמשיך בקריירה בתחומים כמו: ייעוץ, ריפוי בעיסוק, סיעוד, אחות, או קריירה אחרת בשדה המשותף לעולמות הבריאות והחינוך. כל אחד ממסלולי קריירה אלה יעצים אתכם מבחינת היכולת שלכם לשפר את חייהם של אחרים, בין אם הם המטופלים שלכם או התלמידים שלכם, ולהבטיח לכם שכר תחרותי ויציבות תעסוקתית.

קריירה מתגמלת בקלינאות תקשורת

אבל, אם מצאתם את עצמכם מסכימים עם השאלות שהועלו למעלה, אז קריירה בקלינאות תקשורת עשויה להתאים לכם כמו כפפה ליד. קריירה שכזו מציעה לכם את הגמישות לעבוד במסגרות שונות ועם מגוון של אוכלוסיות תוך שאתם יוצרים הבדל משמעותי עבור המטופלים שלכם.

לבסוף, התשוקה לעזור לזולת, היא לעתים קרובות הסיבה העיקרית הקובעת מדוע מישהו בוחר לימודים שמובילים לקריירה כקלינאי תקשורת.

תנאי הקבלה לתואר ראשון בהפרעות בתקשורת בקמפוס שטראוס

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בקלינאות בתקשורת בקמפוס שטראוס דורשים:

ציון מתאם: 650. הציון המתאם מחושב על סמך ממוצע בגרות / בכיר / מכינה בקלינאות תקשורת עם ציון תיל / פסיכומטרי.

בנוסף:

מה לומדים במסלול ללימודי קלינאות תקשורת?

נושאי הלימוד העיקריים במסלול B.A הפרעות תקשורת בקמפוס שטראוס, כוללים:

תוכנית הלימודים מתפרשת על פני 4 שנים, כאשר:

דוגמאות לקורסים הנלמדים בשנת הלימודים הראשונה: אודיולוגיה בסיסית, אישיות ופסיכולוגיה אבנורמלית, אנטומיה ופיזיולוגיה של ראש-צוואר, אקוסטיקה (שיעור ומעבדה), התנסות קלינית באודיולוגיה שנה א׳ ובשפה ודיבור שנה א׳, פונטיקה ופונולוגיה א׳ ו-ב׳, פסיכולוגיה התפתחותית ועוד.

דוגמאות לקורסים הנלמדים בשנת הלימודים השנייה: אודיולוגיה מתקדמת א׳ ו-ב׳, אפזיה והפרעות שפה נרכשות אצל המבוגר – אבחון וטיפול א׳ ו-ב׳, הפרעות בשטף הדיבור – אבחון וטיפול א׳ ו-ב׳, התנסות קלינית באודיולוגיה שנה ב׳ ובשפה ודיבור שנה ב׳, שיטות מחקר, תפיסת דיבור וביצועו על ידי לקויי שמיעה.

דוגמאות לקורסים הנלמדים בשנת הלימודים השלישית: הרצף האוטיסטי – מאפיינים ודרכי טיפול, התנסות קלינית באודיולוגיה שנה ג׳ ובשפה ודיבור שנה ג׳, הבית היהודי, סמינר עיוני באודיולוגיה – שפה, דיבור ובליעה, תהליכי שיקום של ליקויי שמיעה לילדים ולמבוגרים.

דוגמאות לקורסים הנלמדים בשנת הלימודים הרביעית: אינטגרציה קלינית באידיולוגיה ובשפה, דיבור ובליעה, גרנטולוגיה והפרעות בתקשורת, התנסות קלינית באודיולוגיה שנה ד׳, זהות ואתיקה מקצועית ובריאות הציבור, לקויות למידה, סמינר מחקרי באודיולוגיה / שפה, דיבור ובליעה, קלינאי תקשורת בקהילה – מניעה והתערבות.

אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר ראשון בקלינאות תקשורת

לימודים בחוג להפרעות בתקשורת, מכשירים את הבוגרות להשתלב בשוק התעסוקה הן בתחום הקליני והן בתחום המחקרי כמו גם בהוראה ובהדרכה בתחומים השונים הנוגעים להפרעות בתקשורת, כמו:

יש מסגרות רבות ושונות המציעים מקום עבודה לקלינאי תקשורת, כולל:

כמה מרוויח קלינאי תקשורת?

שכרם של קלינאי תקשורת מתחילים הוא לרוב בטווח הנמוך יותר (בין 9,000 ל-13,000 שקלים לחודש). כמובן שגובה השכר משתנה לא רק לפי הוותק אלא גם לפי האזור הגיאוגרפי.

שאלות נפוצות

 וכן, כל מוסד אקדמי מציע תנאי קבלה משלו, אבל רובם דורשים ציון משוכלל בגובה מסוים של הבגרויות והפסיכומטרי. יחד עם מעבר ראיון אישי. בנוסף, המוסדות השונים מציעים תנאים מיוחדים למועמדים שלא עומדים בתנאי הקבלה ומוכנים ללמוד במכינה קדם אקדמית, כמו: לימודי קלינאות תקשורת מעל גיל 30 או לימודי קלינאות תקשורת ללא פסיכומטרי.

בנוסף, תנאי הקבלה למועמדים המעוניינים בהסבה לקלינאות תקשורת או בלימודי קלינאות תקשורת לבעלי תואר ראשון – המוסדות האקדמיים השונים מציבים רף של ממוצע ציונים בתואר הראשון כדי להתקבל לקלינאות תקשורת.

 

 כן, יש מכללות לחרדים, כמו מכללת מבח״ר בבני ברק המציעות גם מסלול בתחום הפרעות תקשורת.

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

אולי יעניין אותך גם?

הפרעת תקשורת

הפרעת תקשורת הפרעות תקשורת עלולות להשפיע על האופן שבו אדם קולט, שולח, מעבד ומבין את הרעיונות שהוא שומע. הפרעות תקשורת עלולות להחליש את כישורי הדיבור

קרא עוד »

הפרעת קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז לכולם קשה לפעמים לשבת בשקט, להתמקד במשהו או לשלוט בהתנהגות האימפולסיבית שלהם. אבל עבור חלק מהאנשים הקשיים הם עד כדי כך עקשניים

קרא עוד »

מעוניינים בשיחת ייעוץ מקלינאי/ת תקשורת מומלץ באיזור שלכם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם:

דילוג לתוכן