חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לימודי הפרעות בתקשורת

מעל ל- 90% מהגולשים ציינו שהתוכן עזר להם לקבל החלטה מושכלת לבחירת המסלול המתאים להם לתואר ראשון בקלינאות תקשורת.

תקשורת היא המפתח לקיומנו כבני אדם. אז למי פונים כשהגוף או הנפש מציבים מחסומים ליישום תקשורת מוצלחת? לימודי הפרעות בתקשורת מכשירים את הסטודנטים לטפל ולשפר את טכניקות התקשורת של המטופלים בכול הגילאים. הסיוע וההכוונה של קלינאי התקשורת נועדו לשפר באופן דרסטי את איכות החיים של המטופלים שמתבטאת באינטראקציה חברתית טובה יותר, בהישגים לימודיים ובהזדמנויות לקריירה. המשיכו וקראו על מה עושה קלינאי.ת תקשורת.

מידע על אתר קלינאי

בוגרים מספרים

"לא ידעתי אם כדאי לי לבחור בלימודי הפרעות תקשורת למרות שהמון זמן ידעתי שזה תחום שמאוד מעניין אותי, בזכות המידע באתר ''קלינאי' הבנתי שזה התחום שלי"​

מהם לימודי הפרעות בתקשורת?

לימודי הפרעות בתקשורת מתמקדים בהבנה של מנגנוני הדיבור והבליעה, ובשימוש בהבנה זו כדי לשפר את חייהם של המטופלים.

בעיני רוב האנשים, התגברות על ליקויים בדיבור קשורה לקלינאות תקשורת, אבל מקצוע זה הוא הרבה מעבר לזה. שטף דיבור, היכולת להביע מחשבות ורעיונות, הבנה מה נאמר או אפילו בליעה נכונה – כל אלה הם נושאים מרכזיים בלימודי הפרעות בתקשורת המכשירים את המטפלים העתידיים שיעריכו, יאבחנו ויטפלו בהפרעות בתקשורת.

 

קלינאית תקשורת

אמנם, לרוב האנשים נדמה שדיבור ושפה הם כישורים פשוטים המתפתחים באופן טבעי עם מעט סיבוכים, אבל הפרעות בתקשורת אינן בעיות קלות. למעשה, הדיבור כרוך בתיאום של מספר פעולות מורכבות, כולל היכולת לשמוע, להבחין, לעבד וליצור צלילים. וכאשר משהו משתבש, הקשיים עלולים להיות אדירים.

למשל, קשיים בתקשורת מקשים על התלמיד לקלוט מידע חדש או להבהיר מה לא הבין בשיעור. מצבים אלה מקשים על יצירת מערכות יחסים, ובמקרים של הפרעות בליעה, מסכלים מצבים חברתיים שבהם נוצרות חברויות.

המטפלים בהפרעות בתקשורת מסייעים במניעת הפרעות אלה בשלב המוקדם בחיים. הם מזהים תלמידים בסיכון, מעריכים ומאבחנים את מיומנויות התקשורת של תלמידים ומפתחים תוכניות לימוד אישיות עבור אלה הזקוקים להן. וגם לאחר שתלמידים אלה לומדים את מיומנויות הליבה המשפיעות על איכות התקשורת שלהם, עדיין נדרשת הוראה מתמשכת שתאפשר שליטה בקריאה, בכתיבה, בדיבור השוטף ובתקשורת החברתית. קלינאי תקשורת עובדים עם ילדים שמתקשים לפתח מיומנויות אלה כמו גם עם אנשים שהמיומנויות שלהם נפגעו בעקבות טראומה מוחית.

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

למי מתאים ללמוד הפרעות בתקשורת?

ההחלטה על הקריירה העתידית שלכם אינה קלה. אם אתם תוהים אם בחירה בלימודי תואר ראשון בהפרעות בתקשורת היא הקריירה המתאימה לכם, הנה מידע שיעזור לכם להבין אם קלינאות תקשורת מתאימה לכם.

קלינאי תקשורת מתמחים בהערכה, באבחון ובטיפול בהפרעות המשפיעות על איכות הדיבור והשפה, על התקשורת או הבליעה. קלינאי תקשורת:

לעבוד עם אנשים

קריירה כקלינאי תקשורת תכלול עבודה אינטימית עם אנשים הבאים ממגוון רקעים. בנוסף, בהתאם לסביבת העבודה שלכם, ייתכן שיהיו לכם מטופלים בכל הגילאים, ילדים או מבוגרים. שקלו אם יהיה לכם נוח בתפקיד מעשי הדורש הרבה מאוד אינטראקציה פנים אל פנים. תכונות המפתח של קלינאי התקשורת כוללים:

מאחר שקלינאי תקשורת מטפלים בעיקר בהפרעות התפתחותיות, עליכם להיות אנשים המתלהבים גם מעבודה עם ילדים. במסגרת העבודה יהיה עליכם לאבחן בעיות המתבטאות בדרך כלל בילדות המוקדמת וכוללות קושי ביצירת צלילים, בארגון המחשבות, בתיאום תפקודים מוטוריים של דיבור ובהבנת רמזים מילוליים ולא מילוליים.

תפקידכם, כקלינאי תקשורת, יהיה להעריך את הצרכים האישיים של כל מטופל ולפתח עבורו תוכנית טיפולית יעילה. אגב, אם אתם מעדיפים עבודה שלא כרוכה בשיתוף פעולה הדוק עם אחרים, תוכלו להתמקד בתחום המחקר, שעשוי להתאים לכם יותר.

להמשיך ללימודי תואר שני

תואר שני בקלינאות תקשורת הוא לפעמים הדרישה המינימלית כדי להתקבל לתפקידים הקשורים לעבודת קלינאי התקשורת. מעסיקים רבים, במיוחד במוסדות המציעים שכר גבוה, ידרשו מכם להיות בעלי תואר שני המעיד על הכישורים הקליניים שלכם בהפרעות תקשורת. אם אתם לא מוכנים להמשיך לתואר שני, זה גם בסדר, אבל יתכן שתוכלו להתקדם רק עד גבול מסוים.

האם אתם מחפשים קריירה משמעותית?

קלינאי תקשורת ממלאים תפקיד חיוני בשיפור איכות החיים של אנשים אחרים. קלינאי תקשורת מראים למטופלים כיצד עליהם לבצע שינויים חיוביים שישפיעו באופן מתמשך על חייהם. משום כך, אם אתם רוצים להפוך לקלינאי תקשורת, חשוב שתהיו אנשים הנלהבים לעזור לאנשים.

מכיוון שתפקידי הטיפול כרוכים בחקירה, הקשבה והתנסות, חשוב שתהיו גם בעלי סקרנות מקצועית עם רצון עז להמציא פתרונות חדשניים. אתם מזהים זאת בעצמכם? אם כן, נראה שלימודי קלינאות תקשורת בירושלים או בכל מוסד אקדמי אחר, עשויה להיות בחירה מצוינת.

מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר ראשון בהפרעות בתקשורת?

ניתן למצוא קלינאי תקשורת העוסקים במגוון מסגרות, כגון: קליניקה עצמאית, מרפאות של קופות החולים, בתי ספר, בתי חולים, בתי אבות ומתקני בריאות אחרים. לא משנה באיזו מסגרת תעבדו, חמלה וכישורים בינאישיים, נחוצים כדי להצליח בתפקיד.

כמה מרוויחים בוגרי לימודי הפרעות בתקשורת?

למרות שהשכר אינו הגורם היחיד בבחירת הקריירה, יש לו חשיבות כאשר בוחנים את פוטנציאל ההשתכרות שלכם לטווח הארוך.

אמנם, בוגרים של לימודי קלינאות תקשורת צפויים לקבל משכורת חודשית התחלתית המסתכמת בכ-9,000 שקלים לחודש, אבל הדברים משתנים ככול שהוותק עולה.

אז כמה מרוויח קלינאי תקשורת ותיקים יותר? השכר החודשי הממוצע של קלינאי תקשורת עם ותק של 3 שנים ויותר עולה על 15,000 ש"ח 

שקלו את האפשרויות שלכם

כעת, כשאתם יודעים עד כמה מתגמלת ואינטראקטיבית יכולה להיות קריירה בהפרעות בתקשורת, אולי אתם מוכנים לבחון את האפשרויות להשגת תואר בתחום זה, על ידי השוואה בין המוסדות האקדמיים השונים.

הדרך הטובה ביותר לבחירה בקריירה שאתם אוהבים, היא להתבונן מקרוב על האחריות היומיומית של קלינאי התקשורת. פגישה עם איש מקצוע תאפשר לכם לקבל מענה על שאלותיכם ואולי גם הדרכה לתחומים קשורים שעשויים להתאים לכם יותר.3

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

מה לומדים בתואר בהפרעות בתקשורת?

הלימודים לתואר ראשון בהפרעות תקשורת מתפרשים על פני 4 שנים, כאשר השנה השנייה כוללת התנסות באבחוני שפה, והשנים השלישית והרביעית כוללות התנסות קלינית באודיולוגיה והתנסות קלינית בשפה ודיבור.

כדי להבין באילו נושאים עוסק תחום לימודי הפרעות בתקשורת, הנה הקורסים הנלמדים בשנה א׳:

אודיולוגיה בסיסית, אישיות ופסיכולוגיה אבנורמלית, אנטומיה ופיזיולוגיה ש ראש-צוואר, אנטומיה ופיזיולוגיה של מערכות, אקוסטיקה – שיעור ומעבדה, בלשנות, גדילה והתפתחות כללית ומחלות ילדים, התנסות קלינית באודיולוגיה שנה א׳, התנסות קלינית בשפה ודיבור שנה א׳, התפתחות שפה ואוריינות בגיל בית הספר, התפתחות תקינה של שפה ודיבור אצל ילדים.

מבוא למדע הדיבור, מבוא לפסיכולוגיה, נוירואנטומיה, נוירולוגיה כללית והתפתחותית, פונטיקה ופונולוגיה א׳, פיזיולוגיה כללית ונוירופיזיולוגיה, פיזיולוגיה של השמיעה, פסיכואקוסטיקה, פסיכולוגיה התפתחותית, פתולוגיה כללית, שיטות מחקר.

תנאי קבלה ללימודי הפרעות בתקשורת

תנאי הקבלה ללימודי קלינאות תקשורת או ללימודי הפרעות בתקשורת, משתנים ממוסד למוסד. לדוגמה, תנאי הקבלה במכללה האקדמית הדסה:

  • ציון מתאם 650 לפחות
  • מעבר ראיון בוועדת הקבלה בחוג

(ציון מתאם מתקבל משילוב של הציון במבחן הפסיכומטרי עם ממוצע משוקלל של ציוני הבגרות)

לגבי מלגות ללימודי קלינאות תקשורת במכללה האקדמית הדסה – ציון מתאם 720 ומעלה, מזכה במלגת הצטיינות.

לגבי הסבה לקלינאות תקשורת – אם יש לכם תואר אקדמי ממוסד מוכר אחר וממוצע ציונים של 90 לפחות, תוכלו להגיש מועמדות ללימודי הפרעות בתקשורת.

לימודי הפרעות בתקשורת ללא פסיכומטרי

המכללה האקדמית הדסה מציעה תוכניות לימוד שונות במסגרת מכינות קדם אקדמיות, המאפשרות גם למועמדים ללא פסיכומטרי, להתקבל ללימודי הפרעות בתקשורת.

מהם המצבים בהם מטפלים קלינאי תקשורת?

קלינאי תקשורת מטפלים במצבים רבים ושונים, שניתן לחלק לקבוצות הבאות:

  • הפרעות דיבור מוטוריות: גמגום, אפרקסיה (apraxia), ודיסארטריה (dysarthria), עלולים לגרום לזרימת דיבור לא סידרה הנובעת מקשיים נוירולוגיים, מוטוריים או מהתפתחות לקויה של השרירים.
  • הפרעות קוגניטיביות בתקשורת: בעיות גנטיות, גידולים או פציעה במוח עלולים לגרום לנזק קוגניטיבי.
  • הפרעות קול: נזק למיתרי הקול עלול להתבטא בגובה צליל לא רגיל, בצלילים המופקים, בעוצמת הקול או בבעיית צרידות.
  • מומים מולדים: חך שסוע ומומים גופניים אחרים עלולים להפריע להתפתחות התקינה.
  • שבץ מוחי או דמנציה: התדרדרות של בריאות המוח עלולה לגרום לאובדן הדיבור, להפרעה בתקשורת ולפגיעה בתפקודי הפה.
  • תקשורת חברתית: הפרעה על הספקטרום האוטיסטי ובעיות התפתחות חברתיות אחרות אשר מקשות על זיהוי רמזים בשפה.
אבחון קלינאי תקשורת

מה עושה קלינאי תקשורת?

תחומי האחריות והתפקידים של קלינאי התקשורת משתנים בהתאם למקום עבודתו. עם זאת, המשימות הטיפוסיות של קלינאי התקשורת כוללות:

  • הערכת הצרכים של המטופל
  • אבחון המצב של המטופל
  • פיתוח תוכניות טיפול
  • מעקב אחר ההתקדמות

 

קלינאי תקשורת צריך להיות סבלני ורחום, עם יכולת הקשבה גבוהה ויכולת לפרש את ההתנהגות של המטופל המתקשה לתקשר.

קלינאי תקשורת העובדים בבתי הספר שואפים לזהות הפרעות בתקשורת מוקדם ככול שניתן, כך שיוכלו ליישם טיפולים מונעים ולייעץ למורים ולהורים על הדרכים הטובות ביותר לתמיכה בתלמידים.

קלינאי תקשורת העובדים במסגרות רפואיות, מתכננים מגוון תרגילים שיעזרו למטופלים לתרגל שטף דיבור, לתקן תפקודים מוטוריים וקוגניטיביים שאבדו או למצוא שיטות תקשורת חלופיות.

עבודתו של קלינאי התקשורת כרוכה גם בכמות נכבדה של עבודה אדמיניסטרטיבית. קלינאי תקשורת אמורים להקפיד על עמידה בתקנים ובחוקים בתחום עבודתם. כתיבת דוחות, מחקר וניהול יומנים מפורטים על תוכניות הטיפול שתוכננו – הן משימות חיוניות שנועדו לשפר את האבחונים ואת הטיפולים.

קלינאי תקשורת המעדיפים לקחת חלק בעיצוב תוכניות לימודים עשויים להתמקד באיסוף נתונים, בתמיכה ברפורמה חינוכית ובעיצוב תוכניות טיפול רחבות היקף, ברמה הארגונית.

קלינאות תקשורת – קריירה מתגמלת

כמו רוב הקריירות המתמקדות בטיפול באחרים, גם תפקידו של קלינאי תקשורת מתמקד במתן חוויה מועילה ככול הניתן למטופלים שלו. קלינאי תקשורת חייבים להיות אנשי מקצוע קשורים ומוכוונים לפרטי פרטים. בנוסף, עליהם להיות מוכנים תמיד לצמוח בעצמם ולחפש את השיטות הטובות ביותר למתן טיפול ספציפי לכול אחד מהמטופלים שלהם.

אם אתם עדיין מעוניינים במקצוע זה, יתכן שכדאי לא להסתפק רק בסיום התואר הראשון. השגת תואר שני בהפרעות בתקשורת יכולה להיות אפשרות טובה עבורכם. שקלו ליצור קשר עם היועץ במכללה כדי לברר אילו צעדים עליכם לנקוט כדי להמשיך ללימודים מתקדמים. היועץ יוכל לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת אם להמשיך לתואר שני בהפרעות בתקשורת או להתעמק בקריירה קשורה אחרת.

לבסוף, תחום שירותי הבריאות הוא עולם עצום עם אינספור הזדמנויות לחולל שינוי משמעותי בחייהם של אחרים. קלינאי תקשורת הם דוגמה אחת לאנשי מקצוע בתחום הבריאות המסייעים לשפר את כישורי הדיבור והתקשורת של אנשים בכול הגילאים – מילדים צעירים ועד לבני הגיל השלישי.

 

 

למה כדאי ללמוד קלינאות תקשורת?

רוצה ללמוד קלינאות תקשורת?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע

אולי יעניין אותך גם?

קלינאי תקשורת

קלינאי תקשורת לילדים

קלינאי תקשורת לילדים אם ילדכם מתקשה לקרוא או לאיית, אם הוא מפגין קשיים בדיבור ובהפקת צלילים, קרוב לוודאי שטיפול על ידי קלינאי תקשורת מוסמך ומיומן

קרא עוד »
קלינאות תקשורת ואוטיזם

אוטיזם

אוטיזם עד לאחרונה דיברו המומחים על סוגים שונים של אוטיזם, כמו הפרעה אוטיסטית או תסמונת אספרגר, אולם היום, כל ההפרעות הללו נקראות ״הפרעות על ספקטרום

קרא עוד »
לימודי קלינאות תקשורת ואוטיזם

הפרעת קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז לכולם קשה לפעמים לשבת בשקט, להתמקד במשהו או לשלוט בהתנהגות האימפולסיבית שלהם. אבל עבור חלק מהאנשים הקשיים הם עד כדי כך עקשניים

קרא עוד »
הפרעת קשב וריכוז

הפרעת תקשורת

הפרעת תקשורת הפרעות תקשורת עלולות להשפיע על האופן שבו אדם קולט, שולח, מעבד ומבין את הרעיונות שהוא שומע. הפרעות תקשורת עלולות להחליש את כישורי הדיבור

קרא עוד »

מעוניינים בשיחת ייעוץ מקלינאי/ת תקשורת מומלץ באיזור שלכם? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם:

דילוג לתוכן