לימודי קלינאות תקשורת לחרדים
לימודי קלינאות תקשורת לחרדים רוצה ללמוד קלינאות תקשורת? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע מעל ל- 90% מהגולשים ציינו שהתוכן עזר להם לקבל
דף הבית » קלינאות תקשורת » גישות וסוגי טיפול בקלינאות תקשורת
מעל ל- 90% מהגולשים ציינו שהתוכן עזר להם לקבל החלטה מושכלת לבחירת המסלול המתאים להם לתואר ראשון בקלינאות תקשורת.
למרות שממעטים לדבר על קלינאי תקשורת, אלה אנשי המקצוע שאנשים מחפשים כאשר יש להם בעיות בדיבור, בכול רמה של חומרה. אלפי מטופלים פונים לקלינאי תקשורת כדי לפתור מגוון הפרעות דיבור ושפה, ויש טכניקות רבות ושונות שבהן משתמשים קלינאי התקשורת כדי לעזור למטופלים שלהם להשיג את המטרות שלהם.
ילדים ומבוגרים רבים פונים לקלינאי תקשורת כדי לטפל במגוון הפרעות הקשורות לדיבור, שמיעה ובליעה. קלינאי התקשורת משתמשים במגוון גישות כדי לעזור למטופלים שסובלים מבעיות כמו:
לגבי ההשכלה שרוכשים קלינאי התקשורת, מדובר בבוגרי תואר ראשון בלימודי קלינאות תקשורת, ולעתים קרובות אלה מטפלים שסיימו גם תואר שני בקלינאות תקשורת.
קלינאות תקשורת משתמשת בגישות טיפול שונות כדי לטפל בכל הפרעות השפה והדיבור.
"לא ידעתי אם כדאי לי לבחור בלימודי הפרעות תקשורת למרות שהמון זמן ידעתי שזה תחום שמאוד מעניין אותי, בזכות המידע באתר ''קלינאי' הבנתי שזה התחום שלי"
תמר גבעתי
אם הפעוט שלכם כבר היה אמור להתחיל לדבר, אבל הוא לא, יתכן שהוא יופנה לאבחון וטיפול על ידי קלינאי/ת תקשורת.
טיפול הכרוך בהתערבות בשפה משמש כדי לעזור למטופל לפתח את יכולות הדיבור שלו. טיפול זה משמש לעתים קרובות לטיפול בילדים שמאחרים בדיבור, או במבוגרים הזקוקים לטיפול כדי להחזיר לעצמם את יכולות הדיבור שאבדו. במהלך הטיפול, יסייע קלינאי התקשורת למטופל לבטא מילים כראוי.
לדוגמה, המטפל ינסה פעולות שונות, כמו משחק עם הילד, כדי לעודד אותו לדבר. לפעמים, המטפל יחזיק את הצעצוע האהוב על הילד, עד שהילד יתחיל לבקש אותו, תוך שהמטפל ממשיך להניע אותו לדבר. עבור ילדים מסוימים, סוגים אחרים של תקשורת יכולים לשמש את המטפל כמו דיבור בסימנים או הצגת כרטיסי תמונות.
דוגמה אחרת היא טיפול מוטורי אוראלי שמטרתו להפעיל ולחזק את השרירים בפה ומסביבו, כדי להתמקד בשליטה בדיבור. סוג זה של טיפול יכול לעזור אמנם לילדים עם איחור בדיבור, אבל הוא נפוץ יותר בקרב מטופלים עם פגיעה פיזית או מחלה שבגללה הם לא מסוגלים לדבר כראוי.
בכול אופן, הטיפול יהיה תלוי בנסיבות ובתוצאות האבחון. במידת הצורך, קלינאי התקשורת עשוי גם להפנות את הילד להערכה נוספת, כגון בדיקות שמיעה.
ילד עלול לסבול מקשיי בליעה בגלל סיבות שונות. קלינאי התקשורת יכול לעזור לבעיה זו על ידי תרגילים אשר:
קלינאי תקשורת עשוי גם להמליץ על צריכת המזון. למשל, כשמדובר בתינוקות עשוי קלינאי התקשורת לסייע לתינוק בדפוס השאיבה – בליעה – נשימה שלו.
קלינאי תקשורת לילדים מטפלים גם בילדים עם אפרקסיה. ילדים אלה מתקשים לבטא הברות מסוימות או להשמיע צלילים מסוימים. במקרים אלה הילד יודע מה הוא רוצה לומר אבל נראה שזה לא יוצא לו כמו שצריך. קלינאי תקשורת מוסמכים להעריך ילדים לאפרקסיה על ידי שימוש באבחונים מקובלים בענף.
אבחון קלינאי תקשורת כולל:
זה כולל גם קביעה עד כמה אחרים מסוגלים להבין את הדיבור של הילד במהלך שיחה אתו.
אם הילד שלכם מאובחן עם אפרקסיה, נראה שיזדקק לטיפול של קלינאי תקשורת על בסיס אחד מול אחד, מספר פעמים בשבוע. טיפול זה עשוי לכלול תרגול אינטנסיבי של הדיבור של הילד ועזרה לילד להבין משוב שמיעתי כמו גם רמזים חזותיים ומישושיים.
אחת הדרכים שבה יכול המטפל לנקוט היא לגרום לילד להסתכל על עצמו במראה תוך כדי שהוא מדבר, או להקליט אותו מדבר ולהשמיע לו את ההקלטה. ילדים רבים מאוד נהנים מפעילות זו.
קחו בחשבון שטיפול באפרקסיה כרוך בהשקעת זמן ובמחויבות, כך שהמטפל עשוי לתת לכם, ההורים, משימות לתרגול עם הילד בבית.
גמגום הוא בעיה שמתפתחת ברוב המקרים בתקופת הילדות, אבל לפעמים גם בבגרות. הגמגום נחשב כסוג של בעיה התנהגותית וקלינאי התקשורת ינסה ללמד את הילד המגמגם טכניקות לשינוי התנהגות, אשר מצדן יכולות לסייע לו לשלוט בגמגום.
אחת השיטות הנפוצות למאבק בגמגום היא ללמד את הילד לשלוט בקצב הדיבור, כי לפעמים, דיבור מהיר מדי עלול להחמיר את הגמגום. כשהילד מתרגל דיבור בצורה אטית וקולחת, ולומד לעקוב אחר הנשימה, זה יכול להועיל לו לשלוט בגמגום.
אנשים מגמגמים עשויים להזדקק לפגישות מעקב עם קלינאי התקשורת, גם בתום הטיפול. זאת, כדי למנוע מהבעיה לחזור על עצמה.
טיפול בהגייה הוא ייחודי בכך שקלינאי התקשורת מתמקד בסיוע למטופל להפיק צלילים מסוימים ולהגות נכון חלקים שונים בדיבור שלו. סוג זה של טיפול בדיבור משמש כדי לסייע בפתרון בעיות רבות המתעוררות כתוצאה מפציה, מחלה או עיכוב התפתחותי.
אפזיה היא מצב של קושי בדיבור לאחר פגיעה מוחית, לרוב בקרב מבוגרים שעברו שבץ מוחי. אפזיה יכולה לגרום גם לקשיי הקשבה ולקשיי קריאה כתיבה.
כאשר אנשים סובלים ממצב רפואי כמו שבץ מוחי, הם עלולים לפתח חוסר יכולת לבלוע, מצב שנקרא דיספגיה (Dysphagia). אנשים שסובלים מדיספגיה עלולים לחוות הפרעות באכילה, בשתייה ובדיבור. הטיפול של קלינאי התקשורת יכול לעזור למטופל להחזיר לעצמו את יכולת הבליעה ואת העצמאות שלו. יש מטפלים שמשתמשים גם במכשיר לגירוי חשמלי לאורך הצוואר, כדי להאיץ את ההתאוששות של המטופל.
קלינאי תקשורת מאבחנים אפזיה כשהם מעריכים את יכולתו של המטופל:
קלינאי תקשורת יכול לנקוט בשיטות שונות כדי לעזור לאדם עם אפזיה, כולל:
שיטת LSVT (Lee Silverman Speech Therapy), מציעה טיפול מקיף לשיפור הדיבור של המטופלים ויש קלינאי תקשורת שבוחרים להשתמש בה. שיטת טיפול זו מתייחסת להיבטים רבים של הדיבור שמאפיינים מטופלים שונים, כולל עוצמת הדיבור, ההיגוי ויכולת הנשימה. LSVT הוכח גם כשיטה שיכולה לסייע בבליעה ובשיפור הבעות הפנים. הייחודיות של טיפול זה נובעת מהעובדה שהוא פועל לחיזוק שרירי הגרון שמצדו מסייע לשיפור השליטה בקול.
לבסוף, אם אתם מתעניינים בתחום וחושבים על הסבה לקלינאות תקשורת, רצוי שתדעו שאלה רק חלק מהפעילויות שיכול קלינאי התקשורת להציע למטופלים. ישנם גישות וסוגי טיפול רבים אחרים המשמשים להערכת המטופלים ולבניית מערך הטיפולים המתאים לכול אחד מהם.
לימודי קלינאות תקשורת לחרדים רוצה ללמוד קלינאות תקשורת? השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם כל המידע מעל ל- 90% מהגולשים ציינו שהתוכן עזר להם לקבל
אבחון להפרעת קשב וריכוז אצל ילדים האם דעתו של הילד שלכם מוסחת בקלות, הוא לא מאורגן באופן חסר תקנה, שוכח דברים, לא מקשיב ואתם מתחילים
הפרעת תקשורת הפרעות תקשורת עלולות להשפיע על האופן שבו אדם קולט, שולח, מעבד ומבין את הרעיונות שהוא שומע. הפרעות תקשורת עלולות להחליש את כישורי הדיבור
הפרעת קשב וריכוז לכולם קשה לפעמים לשבת בשקט, להתמקד במשהו או לשלוט בהתנהגות האימפולסיבית שלהם. אבל עבור חלק מהאנשים הקשיים הם עד כדי כך עקשניים